Las Vegasin CES-messuilla esiteltiin kummallisia vekottimia - Digitoday - Ilta-Sanomat

On vimpaimia ja sitten on ”vimpaimia” – tässä jättimessujen 6 hulluinta keksintöä

Las Vegasin niin sanotut "kuluttajaelektroniikan" messut ovat täynnä myös mitä oudoimpia kapistuksia, joiden hyöty kuluttajalle on kyseenalainen.

Furrion Prosthesis -mecha.

10.1.2017 13:58

Las Vegasissa järjestettävät CES-messut ovat maailman suurin vuosittainen kuluttajaelektroniikkatapahtuma. Messuilla esitellään lähivuosien uudet laitteet ja trendit, mutta sen lisäksi ne ovat melkoiset turhuuden markkinat.

Cnet ja PC Magazine kokosivat yhteen CES-messujen kummallisinta antia.

Konepuvulla voittoon

Haluatko päästä suhteellisen vikkelästi paikasta toiseen väistämättä kuitenkaan esteitä? Ehkä Furrion Prosthesis on sinua varten.

Kyseessä on neljä metriä korkea ja yli kolme tonnia painava ulkoinen tukiranka, eli mecha, johon ihminen asettuu ohjaajaksi. Huippunopeus on 34 kilometriä tunnissa, ja mecha pystyy loikkimaan kolmen metrin korkeuteen.

Valitettavasti putkikasa ei ainakaan toistaiseksi sovellu yleiseen käyttöön, vaan siitä haaveillaan mahdollisen uuden kilpaurheilusarjan ensimmäistä mechaa.

Mechan käyttöliittymä ei ole vielä valmis, eikä vehkeen testausta ole edes aloitettu.

Kalamiehen apuri

Powervision Robot Corpin insinööri Alan Wang esitteli PowerRayta Las Vegasissa.

Robotiikkaa edustaa myös PowerRay-niminen vedenalainen pikkusukellusvene, jossa on mukana kamera. Vehje on tarkoitettu kalamiehen avuksi, jotta kalojen piilopaikat paljastuisivat. Lisävarusteena saa kaikuluotaimen. Kalastajan tosin sopii toivoa, että koneapuri ei säikytä kaloja pois.

Vaatteet pinoon

Lisää automatiikkaa tarjoaa vaatteet itsestään taitteleva FoldiMate. Prototyyppi on suunnattu tavallisille kotitalouksille, jotka tappelevat alati kasvavien pesusta tulevien vaatepinojen kanssa.

Ongelmana tosin on, että laite itsessään vie tilaa puolikkaan vaatekaapin tai kokonaisen pesukoneen verran.

Jos Youtube-video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Visiiri roiskii vettä ja hieroo silmiä

Se näyttää virtuaalitodellisuussilmikolta, mutta tekee jotain ihan muuta. Aurai Eye Massager hoitaa silmiä esimerkiksi pidemmän vr-session jälkeen hieromalla niitä ja ruiskimalla vettä.

Kapula suuhun

Hiljaista toimistoa lupailee suun eteen kiinnitettävä Hushme-panta, joka mahdollistaa puhelimeen puhumisen ilman, että lörpötys häiritsee vierustovereita. Tosin panta itsessään voi saada aikaan huvittuneita hörähdyksiä työkavereilta. Lisää hauskaa tarjoaa mahdollisuus peittää oma ääni vaikkapa Darth Vaderin äännähdyksillä. Pannalle on määrä hakea joukkorahoitusta myöhemmin tänä vuonna.

Jos Youtube-video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kävele ja imuroi

Kengät ja pölynimuri samassa paketissa. Tätä lupaa Denso Vacuum Shoes. Kengissä ei ole paristoja tai akkua. Sen sijaan niissä on poljin, joka toimii joka askeleella ja antaa voimaa likaa imuroivalle moottorille. Kuinkahan nopeasti kengät menevät liasta tukkoon?

Jos Youtube-video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joissakin medioissa messujen kummallisuuksiin on myös laskettu mukaan Nokian omistaman Withingsin julkaisema Kérastase Hair Coach Powered by Withings -älyhiusharja, joka kuuntelee käyttäjänsä tukkaa sisäänrakennetulla mikrofonilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?