Consumer Reports ei suosittele Applen Macbook Pro -kannettavia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Näyttävä takaisku Applelle: Arvostettu auktoriteetti hylkäsi MacBook Pron

Applen uudet MacBook Pro -kannettavien testitulokset heittelivät yllättävästi yhdysvaltalaisen Consumer Reports -kuluttajalehden testissä.

­

23.12.2016 9:02

Arvovaltainen yhdysvaltalainen kuluttajalehti Consumer Reports ei suosittele Applen lokakuussa julkaisemaa Macbook Pro -kannettavaa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Applen MacBook-sarjan kannettava ei saa lehden suositusta.

Syynä on kannettavan akun kesto, joka vaihteli Consumer Reportsin testeissä paljon. Apple itse mainostaa Macbook Pro -kannettavan akun kestävän 10 tuntia, mutta esimerkiksi Applen tukisivuilla monet ovat valittaneet, että he ovat ehtineet käyttää konetta vain 3–4 tuntia yhdellä akun latauksella.

Lehti osti vähittäiskaupasta 13-tuumaisella näytöllä varustetut Macbook Pro -mallit sekä Touch Bar -kosketusnäppäimien kanssa että ilman sekä 15-tuumaisen Macbook Pron, jossa on Touch Bar.

Aiemmat MacBook-kannettavat ovat pärjänneet erittäin hyvin Consumer Reports -lehden akkutesteissä, mutta uusien laitteiden akun kesto vaihteli reilusti testien välillä, lehti toteaa.

Yleensä akkuteisteissä heittely eri testikertojen välillä on vain viisi prosenttia, mutta esimerkiksi 13-tuumainen Touch Bar -läppäri pysyi ensimmäisessä testissä päällä 16 tuntia, seuraavassa alle 13 tuntia ja kolmannessa alle 4 tuntia. Ilman Touch Baria oleva MacBook Pro kesti ensimmäisessä testissä jopa yli 19 tuntia, mutta toisella kertaa vain neljä ja puoli tuntia.

Consumer Reports merkitsi uusien MacBook Pro -mallien akun kestoiksi niiden heikoimmat ajat. Perusteluna on se, ettei testien keskiarvoaika kuvaisi sitä, mitä käyttäjä todellisuudessa joutuu laitteen kanssa kokemaan.

Koska akun kesto on Consumer Reports -lehden mukaan kannettavien tärkeimpiä ominaisuuksia, MacBook Pro -lehdet eivät täyttäneet lehden suosittelemien laitteiden vaatimuksia.

Bloomberg-uutistoimiston saamien tietojen mukaan Apple yritti alunperin kehittää MacBook Pro -kannettaviin uudenlaista entistä suuritehoisempaa akkua. Akku ei kuitenkaan läpäissyt Applen testejä, joten yhtiön oli käytettävä ohuissa kannettavissaan perinteistä akkumallia.

Bloombergin tiedot eivät kuitenkaan selitä MacBook Pro -kannettavien akkujen keston suurta heittelyä.

Apple ei ole suostunut kommentoimaan testituloksia Consumer Reports -lehdelle, vaan neuvoo ongelmia kokevia asiakkaita ottamaan yhteyttä Applen huoltoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?