Digitoday

"Tasavallan tietokone": Kirja Kuusnepasta sai rakettilähdön

Julkaistu:

Commodore 64
Rahoitusta hakeva suomalainen tietokirja kokoaa yhteen kuuluisan kotimikron ja Suomen historian.
Mesenaatti-palvelussa kerätään rahaa uudelle tietokirjalle, jonka aiheena on vuonna 1982 ilmestyneen Commodore 64 -kotitietokoneen menestys Suomessa. Laitetta myytiin Suomessa eniten maailmassa asukaslukuun suhteutettuna, ja sitä alettiinkin kutsua tasavallan tietokoneeksi.

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ensi vuonna kunnioittavassa Commodore 64 – Tasavallan tietokone -kirjassa käsitellään C-64:ää, tai kansanomaisemmin Kuusnepaa tai Kuuslankkua eri kantilta ja useiden haastatteluiden pohjalta. Samalla käydään läpi Suomen yhteistä historiaa koneen kanssa.

Kirjan kirjoittaja on lappajärveläinen tietokirjailija Juho Kuorikoski, joka on Järviseudun Sanomien päätoimittaja sekä Pelit-lehden avustaja.

Tuotantokustannuksiin kerätään rahaa Mesenaatti-palvelussa. Kampanja alkoi 9. joulukuuta ja on ylittänyt 5000 euron minimitavoitteen. Keskiviikkona aamulla rahaa oli kasassa reilut 5700 euroa, kun varsinaisena tavoitteena on 10 000 euroa. Joukkorahoitus jatkuu helmikuun alkuun saakka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

C-64 jätti jälkensä kokonaiseen sukupolveen ja oli osa sitä perustaa, jolle Suomen nykyinen it- ja pelialan osaaminen nojaa. Esimerkiksi maailmanluokan tietoturva-ammattilainen Mikko Hyppönen tutustui tietotekniikkaan lapsena C-64:n kautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt