Sotapelijätti tuli Suomeen ostoksille: syntyi Wargaming Helsinki

Wargaming-peliyhtiö ostaa helsinkiläisen Boomlagoon-mobiilipelistudion. Jatkossa helsingissä tehdään mobiilisotapelejä.

Pelikehittäjä Antti Sten (vas), mobiilikehitysjohtaja Keith Kawahata ja perustaja Victor Kislyi.

1.12.2016 17:12

World of Tanksin takana oleva valkovenäläinen Wargaming-yhtiö tulee yritysostolla Suomeen. Wargaming on ostanut tällä viikolla solmitussa yrityskaupassa helsinkiläisen Boomlagoon-peliyhtiön.

Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

– Ostohinnalla ei ole väliä, huomisella on väliä. Tulevista peleistä tulee isompia kuin kauppahinta, selittää yhtiön perustaja Victor Kislyi Slushissa innostuneesti Ilta-Sanomat Digitodaylle.

Wargaming on saavuttanut huomattavaa menestystä vuonna 2011 julkaistulla World of Tanks -pelillään sekä sen seuraajilla World of Warplanesilla ja World of Warshipsilla.

Kaupan takana on Wargamingin halu laajentaa lisää mobiilipeleihin, Kislyi kertoo. Yhtiöllä on mobiilipuolella jo World of Tanks Blitz -tankkiräiskintä, mutta jatkoa on luvassa.

– Miten olisi mahdollista tehdä mobiilia ilman suomalaisia, Kislyi ylistää suomalaisosaamista.

Kaikki kehitys ei kuitenkaan keskity jatkossakaan Helsinkiin. Wargaming aikoo pitää mobiilikehityksen omana yhtiönään, ja sen tuotekehitys tapahtuu eri puolilla maailmaa.

Wargamingin mobiilikehityksen johtaja Keith Kawahatan mukaan mobiilipelaamisen suosii Wargamingia, sillä se on menossa juuri sinne, missä Wargaming on jo. Jatkossa ihmiset haluavat sitouttavampia pelejä, joita pelataan aiempaa pidempään yhdellä kertaa.

Toistaiseksi Wargaming Helsingin suunnitelmat ovat auki. Kesken olevien projektien elinkelpoisuus arvioidaan yksi kerrallaan. Saattaa olla mahdollista, että Helsingissä syntynyt Wargaming-tuote nähdään jo vuoden sijaan, sillä mobiilipelien kehityssykli on lyhyt.

Boomlagoonin perustaja Antti Stén pitää kauppaa hienona asiana. Wargaming Helsingiksi laajeneva, tällä hetkellä 13-henkinen Boomlagoon aloittaa pian rekrytoinnin. Haussa on pelintekijöiden lisäksi graafisia suunnittelijoita ja markkinointiväkeä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?