Amazon Prime Video -suoratoistopalvelu laajenee yli 200 maahan The Grand Tour -ohjelman avulla - Digitoday - Ilta-Sanomat

Netflix saa kovan kilpailijan: Tarjoaa Suomessakin kuvattua kohusarjaa

Amazonin Prime Video -palvelun etusivu.

Amazonin Prime Video -palvelun etusivu.

Julkaistu: 22.11.2016 8:37

Amazonin Prime Video -videopalvelu haastaa Netflixin Suomessa ja lukuisissa muissa maissa The Grand Tour vetonaulanaan.

Netflixin suora haastaja, internet-jätti Amazonin Prime Video -suoratoistopalvelu, on laajenemassa ympäri maailman.

Asiasta uutisoi muun muassa Mashable, joka viittaa Prime Videon kautta esitettävän The Grand Tour -autoiluohjelman uuteen mainosvideoon. Siinä Top Gear -tv-ohjelmasta tuttu juontajakolmikko Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May kertovat uuden ohjelmansa näkyvän joulukuussa yli 200 maassa ympäri maailman.

Tv-ohjelma vahvisti uutisen myös Twitter-tilillään.

We will be available in 200+ countries in December. Sign-up at https://t.co/hhVK9rx0cv for the latest updates. https://t.co/j7NNlRJwVI — The Grand Tour (@thegrandtour) November 16, 2016

Suomea ei erikseen mainita, mutta videon mukaan show tulee "kaikkien nähtäville". Toisin sanoen samalla myös Amazon Prime Video laajenee globaaliksi, joskin ei ole selvää miten laajasti.

On mahdollista, että Amazon toimii samoin kuin Netflix, eli se tarjoaa eri sisältöjä eri maissa. Eli vaikka vetonaula The Grand Tour tulee "kaikille", ei Prime Videon koko katalogi välttämättä ole katseltavissa esimerkiksi Suomessa. Nykykäytännön mukaan tv-ohjelmien ja elokuvien levityssopimukset tehdään alueittain, eikä Amazonin erityissopimuksista ole viitteitä.

Mashablen mukaan Prime Video tuli juuri saataville Australiassa, mutta kaikki ohjelmat eivät ole siellä katseltavissa. On epäselvää, missä määrin käyttäjän sijainnin piilottavat vpn-palvelut auttavat asiaa, mutta ainakin Netflix on käynyt menestyksekästä taistelua niitä vastaan.

The Grand Tour on juontajakolmikon uusi projekti sen jälkeen, kun Jeremy Clarkson löi Britannian Top Gear -ohjelman tuottajaa vuonna 2015 ja joutui ulos show'sta. The Grand Touria on kuvattu eri puolilla maailmaa, muun muassa Suomessa.

Amazonin maksullinen videopalvelu on jo yli kymmenen vuotta vanha, mutta sen saatavuus on toistaiseksi rajoittunut muutamaan maahan.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta