Digitoday

World of Warships jatkaa World of Tanksin jalanjäljillä - lue arvostelu upeasta merisotapelistä

Julkaistu:

PELIARVIO
World of Tanks aloitti järkälemäisen nousukiidon kohti huippusuosiota viisi vuotta sitten.
Wargaming.Net -pelitalo on tehnyt sen menestyksen jalanjäljissä monia uusia pelejä, joista World of Warships vie tutun ilmaissotimisen maailman valtamerille.


Tanks oli ensimmäinen ilmaispeli, joka löi itsensä kunnolla läpi tietokonepelien maailmassa. Toki mikromaksupohjaisia pelejä oli nähty aiemminkin, erityisesti aasialaisissa roolipeleissä ja mobiilipelimaailmassa, mutta täysimittaisen ja laadukkaan tietokonepelin jakaminen ilmaiseksi oli jotain täysin uutta. Riskinotto kannatti, sillä Wargaming.Net nousi kertalaakista pelimaailman supertähtien joukkoon.


Jättihitille on kuitenkin aina vaikeaa tehdä jatkoa, vaikka ideoita riittäisikin. Wargaming on laajentanut pelivalikoimaansa niin tietokone-, konsoli- kuin mobiilipelien puolella, ja esimerkiksi klassinen avaruusstrategiapeli Master of Orion sai äskettäin onnistuneen uusiokäsittelyn. Siinä sivussa tankkipelistä on kasvatettu täysimittaista sotapelitilogiaa, joka käsittelee sotaa niin maalla, merellä kuin ilmassa.


Ilmasotaa käsitellyt World of Warplanes ei kuitenkaan onnistunut tavoitteissaan, ja lopputulos oli jokseenkin kehno peli. Onneksi trilogian täydentävä World of Warships onnistui sitäkin paremmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Warships siirtää ilmaispelattavan nettisodan enimmillään 24 pelaajan käymiksi meritaisteluiksi, joissa pelaajien tasosta riippuen vastakkain ovat joko ensimmäisen maailmansodan aikaiset tai sen jälkeiset sotalaivat, järeimmillään toisen maailmansodan lopun ja sen jälkeiset superalukset. Hävittäjiä, risteilijöitä, taistelulaivoja ja jopa lentotukialuksia löytyy muun muassa Yhdysvalloilta, Japanilta, Neuvostoliitolta, Saksalta ja Iso-Britannialta, minkä lisäksi yksittäisiä laivoja tarjotaan myös Puolalta, Ranskalta ja Kiinalta.


Onpa kulissien takana mietitty jopa suomalaisten panssarilaivojen mallintamista, mutta Ilmarinen-luokkaa tuskin kannattaa odottaa vielä muutamaan vuoteen.

World of Warships on saanut pelaajilta alusta alkaen hyvän vastaanoton.

Pelin tuottaja kertoikin kesällä Ilta-Sanomille, että pelaajamäärät saattavat hyvinkin yltää ajan kanssa World of Tanksin nykyiselle tasolle.

Mutta millä eväillä Warshipsin suosio on tullut? Se selviää katsomalla ISTV:n oheinen peliarvosteluvideo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt