Tällainen on Nokian älykuumemittari: Mittasimme lämmön Withingsillä ihoa koskettamatta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tällainen on Nokian älykuumemittari: Mittasimme lämmön Withingsillä ihoa koskettamatta

Ilta-Sanomat Digitoday vei Withingsin älylämpömittarin otsalleen. Kuumetta ei ollut.

27.10.2016 14:33

Nokian omistama ranskalainen Withings-älylaitevalmistaja on tuomassa Suomen markkinoille useampia älylaitteita loppuvuodesta. Yksi niistä on digitaalinen ja langaton Smart temporal thermometer -kuumemittari, jonka ei tarvitse koskettaa ihoa lämpöä mitattaessa.

Ilta-Sanomat Digitodayn kokeilema laite napsautetaan päälle yhdestä painikkeesta, mikä jälkeen sen viedään otsan keskelle ihoa kuitenkin koskettamatta. Laitetta viedään tämän jälkeen hetki sivulle, minkä jälkeen ruumiinlämpö ilmestyy sen näytölle ja älypuhelinsovellukseen. Toimenpide ei kestä paria kolmea sekuntia enempää.

Noin 100 euroa maksava laite on yhteydessä älypuhelimeen bluetoothilla, ja sovellus pitää kirjaa käyttäjänsä sairastamisesta (tai terveenä olemisesta). Sovelluksella voi yhdellä kertaa seurata kahdeksaa ihmistä.

Suuri kysymys onkin, monellako on käyttöä satasen kuumemittarille. Lämpöä mitataan kotioloissa yleensä sairautta epäiltäessä, ja aika harva halunnee pitää itsestään varsinaista ruumiinlämpöpäiväkirjaa. Vaikka ehkä tämänkaltainen laite synnyttää tällaisenkin ihmisryhmän.

Aikaisemmin Withings on julkaissut muun muassa älyvaakoja sekä sykemittareita. Terveysteknologiaa pidetään suurena kasvualueena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?