Spotify puolustaa ilmaista palveluaan: "Rahaa on ehkä vain t-paitaan"

Julkaistu:

Musiikkipalvelut
Suosittu musiikin suoratoistopalvelu puhuu ilmaisuuden puolesta, vaikka huhut kertovat toisenlaisesta kehityksestä.
Ruotsalainen Spotify otti tiistaina kantaa ilmaispalvelunsa puolesta, muun muassa Cnet kertoo. Palvelun mukaan ilmaisen version tarjoaminen hyödyttää sekä artisteja että faneja.

Spotify on ollut viime ajat kovan paineen alla. Yhtiön on haluttu kuihduttavan mainosrahoitteista ilmaispalveluaan ja ohjaavan asiakkaitaan maksulliselle puolelle.

– En usko, että koskaan näemme maailmaa, jossa jokainen tällä planeetalla maksaa musiikista, Spotifyn musiikkiteollisuuden yhteyshenkilö Troy Carter sanoi Wall Street Journalin WSJ.D Live -tilaisuudessa Kaliforniassa.

Carter korosti, että mainoksia sietävä ilmaiskäyttäjä ei ehkä koskaan ole käännytettävissä maksavaksi asiakkaaksi, mutta "heillä on varaa konserttilippuun tai t-paitaan", hän totesi.

Spotifyn rajoittamattomasta käytöstä pitää maksaa 10 euroa kuukaudessa, mutta myös ilmainen versio mahdollistaa ainakin toistaiseksi minkä tahansa katalogissa olevan kappaleen kuuntelemisen, kunhan sietää ajoittaisia mainoksia.

Spotifyn strategia- ja sisältöjohtaja Stefan Blom painotti, että yhtiö osaa kaupallistaa ilmaisosion tehokkaasti. Huhut silti väittävät, että palvelu on aikeissa rajoittaa ilmaista osiotaan.

Epävirallisten tietojen mukaan on mahdollista, että Spotify esimerkiksi rajoittaa joidenkin uusien levyjen tarjoamisen tietyksi ajaksi ainoastaan maksullisen palvelunsa käyttäjille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt