Varustelekan kalsarit olivat liikaa Facebookille: Sivu nurin, koko henkilökunta ulos

Facebookin automatisoitu sensuuri kaatoi verkkokaupan sivut ja kirjasi koko henkilökunnan ulos.

6.10.2016 9:05

Varusteleka ilmoitti joutuneensa Facebookin sanktioiden kohteeksi mainoksensa vuoksi. Yhteisöpalvelun hampaisiin päätyi kuva muistista viskoosiboksereista, joiden etumus pullotti mitä ilmeisimmin automatisoidulle kuvasuodattimelle hieman liikaa.

Kauppa kertoo koko henkilökuntansa joutuneen uloskirjatuksi Facebookista ja markkinointi-ihmisen menettäneen vuorokaudeksi Facebook Messengerin käyttöoikeudet ja mahdollisuuden reagoida mihinkään Facebookissa. Lisäksi yhtiön Facebook-sivut olivat jonkin aikaa kiinni.

Erikoista kyllä, sanktion laukaissut mainos sai jäädä paikalleen.

Kyse ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook kirjaa automatisoidusti käyttäjiä ulos. Kaikki Ilta-Sanomien Facebook-ylläpitäjät kirjattiin ulos ja määrättiin lukemaan palvelun yhteisösäännöt uudelleen, kun IS oli julkaissut kuvan Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden mielenilmauksesta.

Facebookin automaattisensuuri on herättänyt aikaisemminkin suurta ihmetystä. Toukokuussa palvelu sensuroi sairasta lastaan hoitaneen isän kuvan alastomuuteen vedoten.

Viime kuussa Facebook poisti ikonisen Vietnam-sotakuvan napalmin polttamasta pikkutytöstä lapsipornoon vedoten.

Kuvien poistaminen on koskenut myös taideteoksia. Viime vuonna Facebook kohautti poistamalla palvelustaan kuvan 150-vuotiaasta maalauksesta. Tapaus vei yhteisöpalvelun ja Ranskan ilmiriitaan.

Jos ylläoleva Facebook-päivitys ei näy laitteellasi, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?