Kutsu kävi oikeuteen: Loppuuko musiikin rippaaminen Youtubesta?

Julkaistu: , Päivitetty:

Levy-yhtiöt eri maista ovat käyneet suosittua verkkosivustoa vastaan syyttäen sitä piratismista.


Neljätoista levy-yhtiötä ympäri maailman haastoi oikeuteen saksalaisen YouTube-mp3.org-verkkosivuston, jolla Cnetin mukaan on oletetusti jopa 60 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa.

Palvelu mahdollistaa musiikkivideon kääntämisen ladattavaksi mp3-tiedostoksi, jota voi toistaa missä tahansa soittimessa. Samalla levy-yhtiöt ja artistit jäävät ilman rojaltejaan, kanteessa sanotaan.

Kanne on jätetty oikeusistuimelle Los Angelesissa. YouTube-mp3.orgilta vaaditaan korvauksia lain sallima maksimimäärä eli 150 000 dollaria rikkomusta kohden. Myös verkkosivuston sulkemista vaaditaan, Ars Technica kirjoittaa.

Levy-yhtiöiden mukaan verkkosivusto vastaa yksinään jopa lähemmäs 40 prosentista laittomia Youtube-musiikkikappaleiden rippauksia maailmassa.

Palvelu on ilmeisen laaja, sillä siitä on olemassa jopa suomenkielinen versio.

Googlen omistamalla Youtubella ei ole mitään tekemistä YouTube-mp3.orgin kanssa. Youtube on itsekin mahdollistamassa videoiden rajatun käytön palvelun ulkopuolella tuomalla mahdollisuuden videoiden offline-katseluun.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Youtube-lataajia ollaan ajamassa ahtaalle. Toukokuussa Youtuben uutisoitiin alkaneen lähettää kirjeitä videoiden rippaamisen mahdollistaville sivustoille.

Kommentit

    Näytä lisää