Väite: Microsoft lopettaa Lumioiden myynnin joulukuussa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Muhiiko Microsoftilla yllätys? Kyllä, jos huhu pitää paikkansa

Winbeta väittää Lumia-puhelimien myynnin tai valmistuksen loppuvan vuodenvaihteessa. Väitteessä on järkeä, jos Microsoft esittelee uudet puhelimensa ensi kuussa.

Loppuuko Lumia 650:n valmistus tai myynti loppuvuonna? ­

9.9.2016 13:47

Microsoft saattaa lopettaa Lumia-puhelimien myymisen joulukuussa, väittää Winbeta-verkkosivuston lähde.

Puhelinmallisto on nykyisellään karsittu varsin kapeaksi. Aktiivisessa myynnissä ovat 950-, 950 XL-, 650-, 550, ja 640 XL -mallit. Huippumallien Continuum-tekniikkaa lukuun ottamatta niissä on kovin vähän ainutlaatuista.

Vain yhteen lähteeseen nojautuva Winbeta arvelee, että kyse saattaa olla valmistuksen lopettamisesta myynnin lopetuksen sijaan.

Winbetan mukaan Microsoft on siirtänyt puhelimia syrjemmälle myymälöissään ja muuttanut joidenkin alueellisten verkkosivujensa Lumia-valikot Windows Phone -valikoiksi.

Nykyisten Lumia-mallien hinnat ovat pudonneet tasaista tahtia, ja esimerkiksi Lumia 950:n saa kalliissa Suomessakin jo alle 300 euron.

Microsoft on kuitenkin sanonut selväsanaisesti jatkavansa Windows-puhelinten tukea.

Spekuloimme aiemmin tänään mahdollisuudella, että uudet Windows-puhelimet saatettaisiin nähdä tilaisuudessa, jota Microsoftin sanotaan suunnittelevan lokakuulle.

Microsoftin puhelinjulkistusten ja laitteiden myyntiin tulon välillä oli edellisten lippulaivapuhelimien tapauksessa yli kaksi kuukautta. Niinpä lokakuinen puhelinjulkistus ja vanhan malliston valmistuksen lopettaminen joulukuussa muodostavat järkeenkäyvän yhtälön.

Microsoft on myös sanonut kannustavansa muita valmistajia tekemään Windows-puhelimia. Tähän asti yhtiö on kuitenkin saanut kantaa vastuun käytännössä katsoen kokonaan itse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?