Digitoday

Tästä Google ja Facebook vaikenevat: "Miksi he kerskuisivat sensuurilla?"

Julkaistu:

Google ja Facebook ovat aloittaneet äärivideoiden automaattisen poistamisen palveluistaan.


Googlen Youtube ja verkkoyhteisö Facebook ovat niiden suurten verkkopalvelujen joukossa, jotka ovat alkaneet torjua automaatisoidusti terroristien äärimateriaalia sivustoiltaan, kaksi asiasta tietävää lähdettä kertoi Reutersille.

Verkkopalvelut pyrkivät automaation avulla nopeasti karsimaan tai estämään esimerkiksi Isis-terroristijärjestön julkaisemia videoita.

Lähteiden mukaan teknologia kehitettiin alun perin tunnistamaan tekijänoikeudellista materiaalia digitaalisten sormenjälkien perusteella. Järjestelmän uskotaan tunnistavan entuudestaan kielletyt videot, mutta ei sellaista sisältöä, jota ei ole aiemmin nähty.

Firmat eivät vahvista käyttävänsä automaattista estoa, mutta lähteiden mukaan videoita pystytään vertaamaan kiellettyä sisältöä käsittävään tietokantaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ei ole myöskään selvää, miten paljon järjestelmä yhä vaatii ihmisten panosta videoiden tarkistamiseksi tai kuinka videoiden alun perin päätellään olevan äärisisältöä. Kyse ei kuitenkaan ole Microsoft-rahalla tuotetusta esto-ohjelmistosta, jolle on toistaiseksi ollut vähän ottajia.

– Yrityksille ei ole etua puhua siitä. Miksi he kerskuisivat sensuurilla, sisällönjakeluyhtiö CloudFaren toimitusjohtaja Matthew Prince kuvailee yhtä avainkysymystä.

Kommentit

    Näytä lisää