Facebook tuputtaa sovellusta härskisti: Uhkailee kuvien poistamisella

Facebookin Moments-sovellus korvaa kuvien synkronointipalvelun – kuvakansio poistetaan Facebookista.

13.6.2016 10:54 | Päivitetty 13.6.2016 11:04

Facebook on alkanut lähettää käyttäjilleen sähköposteja, jossa näitä kehotetaan lataamaan some-palvelun uusi Moments-sovellus. Asentamatta jättäminen voi johtaa joidenkin kuvien menetykseen, kertoo Gizmodo.

– Haluamme tiedottaa sinulle, että yksityisesti Facebookiin synkronoidut kuvasi deletoidaan pian. Otimme käyttöön aiemmin tänä vuonna Facebookin-Moments-sovelluksen, Facebook kirjoittaa toistaiseksi tiettävästi vain englanninkielisille käyttäjilleen lähetetyissä viesteissä.

– Jos haluat säilyttää kuvasi, lataa Moments ja kirjaudu sisään ennen heinäkuun 7. päivää. Jollet halua sovellusta, voit ladata kuvat myös tietokoneellesi Facebook-profiilistasi käsin. Muussa tapauksessa ne poistetaan. Tämä ei vaikuta kuviin, jotka olet jakanut Facebookissa, Facebook jatkaa.

Uhkaus koskee siis automaattisesti synkronoitujen kuvien kansiota, jollainen monilla käyttäjillä on pääkuvavalikon alla. Käsin palveluun ladatut kuvat pysyvät tallessa jatkossakin.

Facebookin ilmoitus on tuonut silti melkoisia ongelmia joillekin käyttäjille. Gizmodo kertoo tapauksesta, jossa eräällä käyttäjällä on synkronoitujen kuvien kansiossa yli 12 000 otosta.

Facebookin aggressiivisesti ihmisten laitteisiin ajama Moments-sovellus mahdollistaa muun muassa kuvien vaihtelemisen kavereiden kesken, yhteisalbumien luomisen, otosten järjestelemisen kuvassa olevien henkilöiden sekä päivämäärän mukaan.

Sovellus on oikeuksiensa puolesta melkoinen rohmu: Sen Android-versio haluaa tarkastella muun muassa laitteita olevia käyttäjätilejä ja yhteystietoja, tutkia muita samanaikaisesti käytössä olevia sovelluksia, tutkia puhelimen tilaa ja ladata tiedostoja internetistä ilmoittamatta

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook hankaloittaa käyttäjiensä elämää uuden sovelluksen esiteltyään. Toissa vuonna Facebook esti pikaviestit mobiilisovelluksessaan, sillä yhtiö halusi käyttäjien asentavan erillisen Messenger-sovelluksen.

Tiettävästi suomalaiskäyttäjille ei ole vielä alettu tuputtaa Momentsia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?