Go-mestari hävisi Googlen tekoälylle toisen kerran - Digitoday - Ilta-Sanomat

Go-mestari hävisi jo toistamiseen tekoälylle: "Jännittävää" ja "dramaattista"

Lee Se-dol on kuvassa keskellä. Oikealla Alphabetin (Googlen emoyhtiö) puheenjohtaja Eric Schmidt ja vasemmalla AlphaGon kehittäjä Demis Hassabis.

Julkaistu: 10.3.2016 19:45, Päivitetty 10.3.2016 17:48

Lee Sedol hävisi toisenkin ottelunsa Googlen AlphaGo-tekoälyä vastaan. Taistelu oli kuitenkin tiukkaa.

Googlen DeepMind-tekoäly-yksikön AlphaGo-keinoäly ja eteläkorealainen Go-mestari Lee Sedol pelasivat toisen osaottelunsa viiden pelin ottelusarjassa tänään.

Ottelu pelattiin loppuun asti ja se päätyi AlphaGon pistevoittoon.

Kommentaattorit kuvailivat ottelua jännittäväksi, dramaattiseksi ja erittäin hyvätasoiseksi. Etenkin AlphaGon otteet pelin alkuvaiheessa saivat kehuja.

Kommentoijat Twitterissä huomasivat yhden merkittävän heikkouden AlphaGon pelissä: Se ei hyödyntänyt Leen huvennutta pelikelloa. Ihmispelaaja olisi pelannut nopeammin, eikä jättänyt vastustajalleen miettimisaikaa.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Lee kuvaili olevansa sanaton. Hänen mukaansa hänellä ei ollut kertaakaan johdossa olemisen tunnetta koko pelin aikana, eikä hän kyennyt löytämään heikkouksia vastustajan pelistä.

Eilinen ottelu päättyi Leen luovutusvoittoon, kun tämän pelikellossa oli runsaat 28 minuuttia jäljellä.

Tämänpäiväisen ottelun jälkilähetys on katsottavissa alla. Ottelun live-lähetystä seurasi sen loppuvaiheessa lähes 90 000 katsojaa.

Gota pidetään tietokoneelle hyvin vaikeana sen intuitiivisuuden vuoksi. Pelissä on 361 mahdollista avausta, mikä on paljon verrattuna shakin 20 aloitussiirtoon.

Seuraava peli on lauantaiaamuna kello 5.30 Suomen aikaa, ja sen voi katsoa tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?