Uudet iPhonet laitettiin kovaan testiin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Uusi iPhone laitettiin läpi helvetin: Katso miten kävi

Arkistokuva

Arkistokuva

Julkaistu: 29.9.2015 17:00, Päivitetty 29.9.2015 16:37

SquareTraden kuritustesti käsitti muun muassa kuumuutta, kylmyyttä ja kovia iskuja. Uusien iPhonejen lisäksi mukana oli Samsungin tuore puhelin.

Apple joutui viime vuonna bendgateksi kutsutun kohun keskelle iPhone 6 -julkaisun yhteydessä, kun kävi ilmi, että jotkut isokokoisista Plus-malleista taipuivat käyttäjiensä taskussa.

Yhtiö kommentoi ongelman olevan marginaalinen ja koskevan hyvin pientä osaa puhelimista. Tällä on kuitenkin varmasti ollut vaikutusta nyt kauppoihin tulleiden iPhone 6S -mallien suunnittelussa.

Puhelimia testaava SquareTrade otti testiin uudet iPhone 6s:n ja 6s Plusin sekä Samsung Galaxy Note 5:n. Laitteita testattiin pudottamalla, upottamalla, taivuttamalla ja lämpötiloissa -18 ja +43 asteen välillä. Katso testivideo uutisen lopusta.

Vaikka testitulosten perusteella laitevalmistajat ovat parantaneetkin edellisestä sukupolvesta, puhelimen pudottaminen on edelleen ongelma. Uudetkin älypuhelimet ovat yhä erittäin vaurioalttiita pudottamiselle.

Tämä on todellinen ongelma etenkin iPhone-käyttäjille, sillä Apple rahastaa asiakkaitaan puhelimen huollosta varsin suolaisesti, kertoo Helsingin Sanomat.

Apple kieltäytyy muun muassa myymästä varaosia riippumattomille huoltoliikkeille toisin kuin monet muut puhelinvalmistajat.

Tuoreimmat osastosta