Amazonin Alexa haastaa Applen Sirin, Microsoftin Cortanan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Amazonin Alexa pyrkii kotihengettäreksi

Verkkokauppa Amazon on ujuttautunut digikoteihin puheohjattavan, wlania tukevan tornimaisen kaiuttimen hahmossa. Echo-kaiuttimen digitaalinen avustaja Alexa on nyt ottamassa kodin hengettären asemaa.

Tällä kaiuttimella on korvat.

11.9.2015 11:20 | Päivitetty 11.9.2015 10:58

Amazonin 180 dollaria maksava Echo ei saanut kovin hyvää arvosanaa äänentoistostaan Cnetin kesäkuisessa arviossa, mutta muotoilu miellytti enemmän. Siitä eilen kirjoittanut Financial Times kiitteli laitteen puheentunnistusta.

Alun perin Echo oli suunnattu Amazonin Prime -asiakkaille Primen musiikin kuunteluun, mutta siitä on tulossa kilpailija Applen Sirille tai Microsoftin Cortanalle. Se ei myöskään ole samanlainen ostosikkuna Amazonin tuotteille kuin Kindle-lukulaite, Fire-tabletti tai Fire-digiboksi.

Echon virtuaaliavustaja Alexa osaa vastata asiakysymyksiin, kertoa urheilutuloksia, lisätä asioita ostoslistalle ja toimia ajastimena. Alexaa voi pyytää soittamaan musiikkia myös Pandoran valikoimista ja bluetoothin kautta myös Spotifysta ja iTunesista.

Alexan ote ulottuu myös Philipsin Hue-wlan-valoihin. Echo tukee verkotetun kodin Wink- ja SmartThings-laitteita.

Amazon on avannut Echon myös ulkopuolisille sovelluskehittäjille. Tulokset ovat tähän mennessä ohuita, mutta potentiaali on FT:n kirjoittajan Tim Bradshaw’n mukaan suuri. Hänen mukaansa ääniohjattu Echo on paljon hyödyllisempi kotiympäristössä ja sille on mukavampi puhua kuin älypuhelimelle yleisellä paikalla.

Alexa avaa korvansa, kun sitä kutsuu nimellä. Sen jälkeen kaikki puhe menee Amazonin järjestelmiin. Sininen valo näyttää milloin Alexa kuuntelee ja missä suunnassa se uskoo puhujan olevan.

Amazon ei vastannut kysymykseen siitä, käyttääkö se Alexan kuulemia juttuja mainosten ja tuotesuositusten ohjaamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?