Wozniak innoissaan uudesta Jobs-leffasta: Löysi silti virheen

Julkaistu: , Päivitetty:

Applen perustajiin lukeutuva Steve Wozniak ei ymmärrä yhtä elokuvan kohtausta, joka näytetään uudessa trailerissa.
Joko elokuvien tekijät ottavat liikaa taiteellisia vapauksia, tai sitten Steve Wozniak on vain varsin hankala hahmo saada napattua valkokankaalle oikein.

Wozniak katsoi uuden trailerin tulevasta Steve Jobs -elokuvasta, joka kuvaa Applen edesmenneen toisen perustajan ja johtajan Steve Jobsin elämää yhtiön kulisseissa.

Tuttuun tapaansa Wozniak löysi virheitä. Bloombergin haastattelussa hän kiinnitti erityisesti huomiota kohtaukseen, jossa Wozniakin roolihahmo syyttää Jobsia kunnian ottamisesta kaikista heidän ja muiden tahojen luomuksista.

Kohtauksessa Wozniakin hahmo syyttää Applen graafista käyttöliittymää varastetuksi [Xeroxilta] ja kysyy Jobsilta, mitä tämä oikein tekee Applessa, kun Jobs ei "osaa edes laittaa vasaraa naulan päälle".

Steve Wozniakin mukaan tällaista keskustelua ei koskaan käyty.

– En puhu tuolla tavalla. En koskaan väittäisi graafista käyttöliittymää varastetuksi. En koskaan väittänyt, että minulta olisi viety tunnustusta, Wozniak sanoi Bloombergille.

Mies on aiemmin ollut kriittinen toista Jobsia käsittelevää elokuvaa kohtaan, jossa hän koki esiintyvänsä väärässä valossa. Wozniak valitteli vuoden 2013 jOBS-elokuvan esittäneen myös Jobsin väärin – ainakin yhdessä kohtauksessa.

Mutta tästä uudesta Universalin tuottamasta ja Aaron Sorkinin käsikirjoittamasta elokuvasta Wozniak kuitenkin pitää ja hän aikoo nähdä sen, kun elokuva tulee teattereihin lokakuussa.

Kaiken kaikkiaan Wozniak kokee, että Steve Jobs esitetään uudessa elokuvassa enemmän tai vähemmän oikein.

– Tunsin paljon oikeaa Jobsia trailerissa, joskin vähän liioiteltuna.

Elokuvassa Wozniakia esittää Seth Rogen. Nimiroolissa on Michael Fassbender.
Kommentit

    Näytä lisää