Kaikennäkevä silmä auttaa kirkkoja seuraamaan kävijöitään - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kaikennäkevä silmä auttaa kirkkoja seuraamaan kävijöitään

Israelilainen Face-Six on alkanut tarjota kirkoille kasvojentunnistuspalvelua selvittämään, ketkä lampaista todella kuuluvat laumaan.

Kuva ei liity artikkeliin. Mikäli juuri tämä tanskalainen kirkko käyttää Churchixia, se on puhdasta sattumaa.

29.6.2015 15:36 | Päivitetty 29.6.2015 15:11

Face-Sixin palvelu Churchix on viimeisimpiä kasvojentunnistukseen liittyviä tosimaailmassa testattuja toteutuksia. Ei, se ei ole viranomaisten tai rikollisten käytössä, vaan tarkoitettu kirkoille.

International Business Timesin tietojen mukaan yli 30 kirkkoa ympäri maailman on ottanut käyttöön neljä kuukautta sitten lanseeratun Churchix -palvelun. Churchix koostuu kirkon ovelle asennetusta valvontakamerasta sekä tietokoneesta, joka tunnistaa kameran kuvasta ihmiset.

Churchixin avulla on tarkoitus selvittää ketkä seurakuntalaiset todella käyvät jumalanpalveluksissa ja ketkä eivät. Kirkot voivat käyttää järjestelmää tunnistamaan kuinka ahkerasti seurakuntalaiset viitsivät paikalle.

Lojaaliuden selvittämisestä on etua esimerkiksi keräyskampanjoissa, jotka voidaan järjestelmän avulla kohdistaa eniten kirkossa käyviin seurakuntalaisiin. Toisaalta järjestelmä voi myös paljastaa epätyytyväiset seurakuntalaiset, joita voidaan pyrkiä houkuttelemaan takaisin.

Järjestelmä myös mahdollistaa sen, että paikalle hälytetään vartija, kun mustalle listalle laitettu henkilö astuu sisään kirkkoon. Tällaisia voivat olla vaikkapa erilaiset paikalliset rikolliset ja muut häiriköt. Kiellettyjä kasvoja voi syöttää järjestelmään valokuvien avulla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?