Uudelle Iron Skylle myyntisopimus - Digitoday - Ilta-Sanomat

Uudelle Iron Skylle myyntisopimus – pääosan esittäjä puuttuu vielä

Ensimmäisessä Iron Skyssa esiintynyt Julia Dietze lukeutuu myös tulevan elokuvan näyttelijöihin.

Ensimmäisessä Iron Skyssa esiintynyt Julia Dietze lukeutuu myös tulevan elokuvan näyttelijöihin.

Julkaistu: 17.5.2015 21:32, Päivitetty 17.5.2015 21:32

Kulttifilmin jatko-osan kuvausten on määrä alkaa muutaman kuukauden kuluessa.

Pitkälti suomalaisvetoinen ja joukkorahoitukseen internetissä turvautunut elokuvahanke Iron Sky The Coming Race on aloittanut jakelusopimusten allekirjoittamisen. Tuottajien mukaan nyt on varmistunut maailmanlaajuinen myyntisopimus Atlas Internationalin kanssa.

Sopimus ei koske "Skandinaviaa ja Keski-Euroopan saksankielisiä alueita". Elokuvan myynti alkoi Cannesissa lauantaina, ja tuottajat lyövät lukkoon tulevan elokuvan 12 miljoonan euron tuotantobudjetin heti Cannesin filmijuhlien jälkeen.

Kuvausten on määrä alkaa syyskuun 29. päivä, minkä vuoksi on yllättävää kuulla, että naispääosan esittäjää ei vielä ole remmissä. Tiedote antaa tosin ymmärtää, ettei asiassa välttämättä ole kauheasti dramatiikkaa.

– Tätä uutista on odoteltu. Käsikirjoitus alkaa olla valmis kuvausta varten, ja nyt kun meillä on konkreettinen kuvausaikataulu, voin alkaa toden teolla etsiä näyttelijätärtä naispääosaa varten, ohjaaja Timo Vuorensola kommentoi.

Alun perin jatko-osa oli määrä julkaista vuonna 2016. Tällä hetkellä aikomus on pitää maailmanensi-ilta Berliinissä helmikuussa 2017.