Varastettu Apple Watch voidaan resetoida ilman tunnuksia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Apple Watch on varashoukutin

Varas voi helposti ottaa käyttöön viemänsä Apple Watchin, jossa ei ole iPhonesta tuttua aktivointilukkoa.

Apple Watch toimii ostipa sen kellokaupasta tai kadunmieheltä.­

15.5.2015 9:08 | Päivitetty 15.5.2015 9:08

Applen uusi älykello, jonka hinnat vaihtelevat 350 dollarista 17 000 dollariin, on varkaalle kuin mikä tahansa koru. Apple Watchissa ei ole sellaista älyä, joka estäisi varasta tai hänen asiakastaan käyttämästä älykelloa samalla tavalla kuin laillisesti hankittua laitetta.

– Toisin kuin iPhonen kanssa, jos joku varastaa Apple Watchin, hän voi helposti ohittaa salasanan resetoimalla kellon ja parittamalla sen toisen iCloudiin rekisteröidyn iPhonen kanssa. Toisin sanoen on täysin mahdollista varastaa Apple Watch ja kytkeä se toiseen laitteeseen samalla ihan samalla tavalla kuin Apple Storesta ostettu kello, iDownloadBlog kirjoitti.

Blogi esitteli asiaa videolla.

Apple Watch OS 1.0:ssa ei ole aktivointilukkoa, joka estäisi laitteen parittamisen uuteen iPhoneen ilman salasanaa. Tämä piirre ei paljasta kellon tietoja varkaalle, sillä resetointi poistaa kaikki tiedot.

Vähintä mitä  Applelta voisi vaatia on se, että laite tarkastaa minkä iPhonen kanssa kello on paritettu ja vaatii Applen tunnukset parituksen purkamiseksi, iDownloadBlog sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?