Hiekkamyrsky ei pysty tähän ihmeaineeseen: Uudet kännykkänäytöt tehdään ehkä sintraamalla - Digitoday - Ilta-Sanomat

Joko löytyi lyömätön puhelinlasi?

Paljon lasia vahvempi ja kovempi materiaali voi haastaa näyttöjen safiiri- ja gorillalasin, Yhdysvaltain laivaston tutkimuskeskuksessa uskotaan.

The U.S. Naval Research Laboratoryn mukaan läpinäkyvä keraaminen materiaali sopii muun muassa infrapunakameroiden linsseihin ja suojalaseihin.­

28.4.2015 16:23 | Päivitetty 28.4.2015 16:23

U.S. Naval Research Laboratory (NRL) tiedotti ihmeaineesta viime viikolla. Tiedotteen mukaan aineesta, joka tunnetaan nimellä spinelli (englanniksi spinel), voidaan tehdä vaikkapa naarmuuntumista torjuvia linssejä, näyttöjä ja suojakuoria kännyköihin.

Spinelli on magnesium aluminaattia. Sotavoimille se tarjoaa paljon mahdollisuuksia sotilaiden läpinäkyvistä kasvosuojista aina läpinäkyviin panssaroituihin ajoneuvoihin.

Ainetta voidaan muotoilla optisiin tarkoituksiin ja se läpäisee myös infrapunasäteilyä. Laboratorio keksi valmistaa läpinäkyvää spinelliä sintraamalla, puristamalla jauheita yhteen ja lämmittämällä niitä. Prosessi ei vaadi korkeita lämpötiloja, ja valmistettavan kappaleen koko riippuu vain painokoneen koosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?