Slush lentää Tokioon: Räväkkyyttä ei unohdeta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Slush lentää Tokioon: Tajutaanko siellä homman juju?

Julkaistu: 26.2.2015 15:25, Päivitetty 26.2.2015 15:25

Suomalainen teknoloska räjähtää Tokiossa huhtikuussa. Mutta miten meininki puree sikäläiseen yleisöön?

Suomesta alkunsa saanut kasvuyrittäjätapahtuma Slush järjestetään Tokiossa Japanissa huhtikuussa. Kyseessä on venytetty yhden vuorokauden tapaaminen uusien teknologiayhtiöiden ja potentiaalisten sijoittajien välillä 23. – 24. huhtikuuta.

Slush on vieraillut Tokiossa ennenkin, mutta tällä kertaa tavoitellaan jotakin näyttävämpää, hieman samaan tyyliin kuin viime vuoden lopun Helsingin Slushissa. Se avattiin valoshow'n ja valtiopäämiesten voimin.

Tokion tapahtuman mittakaava on nyt isompi.  Paikalle odotetaan noin kahta tuhatta henkeä. Rento kanssakäyminen ihmisten kesken ei välttämättä istu vielä tänä päivänäkään Japanin muodolliseen ja hierarkiseen kulttuuriin, mutta järjestäjä Riku Mäkelän mukaan muutos on ilmassa.

– Yksi lähtökohta tähän tekemiseemme on juuri se, että kulttuuri Japanissa on vähän erilainen, mutta murroksessa varsinkin teknologian ja startup-yritysten osalta. Kiinnostus tähän tapahtumaan ja konseptimme toistamiseen siellä on tullut sieltä päästä, Mäkelä huomauttaa.

Tokion Slush sai jo merkittävää näkyvyyttä Japanissa, kun suuri paikallinen sanomalehti omisti aiheelle kokonaisen artikkelin.

Slush on järjestetty näkyvästi myös muun muassa Lontoossa, mutta pienempiä Slush-tapahtumia on pidetty ympäri maailmaa jo yli sata kappaletta viimeisen kahden vuoden aikana.

Helsingin vuotuista Slushia luonnehditaan jo Euroopan suurimmaksi sijoittaja- ja kasvuyritystapahtumaksi. Riku Mäkelän mukaan myös Tokion tapahtuma on alueellisesti merkittävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?