Mt. Goxin romahdus saattoi olla sisäpiirin tekosia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Musertava bitcoin-menetys: Näinkö siinä sitten kävi?

Japanilaisen bitcoin-pörssin Mt. Goxin romahtaminen on yhä mysteeri, mutta Yomiuri Shimbun esittää arvauksen siitä, mitä tapahtui.

4.1.2015 1:07 | Päivitetty 4.1.2015 1:10

Virtuaalivaluutta bitcoinin suuri välityspalvelu Mt. Gox kaatui varoittamatta hieman alle vuosi sitten, ja käyttäjiltä katosi kaikkiaan satojen miljoonien dollarien edestä bitcoineja.

Alusta alkaen yksi teoria oli, että joku tai jotkut Mt. Goxissa kaappasivat bitcoinit omaan taskuunsa. Nyt japanilainen lehti Yomiuri Shimbun (japaniksi) on saanut poliisitutkinnasta tietoa, joka näyttää vahvistavan tätä teoriaa.

Mt. Gox syytti bitcoinien menetyksestä ulkopuolista verkkohyökkäystä. Mutta paikallispoliisista vihjattiin lehdelle, että kyberhyökkäys selittäisi vain yhden prosentin menetetyistä bitcoineista. 99 prosentille pitäisi siis löytää toinen selitys. "Vahva epäilys" on, että nämä vietiin sisältä käsin Mt. Goxissa.

Lehtitietoja lainasi tietoturvayhtiö Sophos blogissaan. Se jäi miettimään, tarkoittaako tämä, että menetettyjen bitcoinien saamisesta takaisin olisi sittenkin olemassa vielä pienen pieni toive.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?