Seuraava Iron Sky keräsi 500 000 euroa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Seuraava Iron Sky: Dinosauruksen kitaan ei enää mahdu

Ensimmäisessä Iron Skyssa natsit hyökkäsivät kuusta.

Ensimmäisessä Iron Skyssa natsit hyökkäsivät kuusta.

Julkaistu: 3.1.2015 1:29, Päivitetty 3.1.2015 1:29

Uuden Iron Sky -elokuvan tämänkertainen joukkorahoituskampanja pääsi tavoitteeseensa.

Iron Skyn tekijät kertoivat perjantaina saavuttaneensa 500 000 euron tavoitteensa Indiegogon sunnuntaina päättyvässä joukkorahoituskampanjassa.

Iron Sky The Coming Racen rahoittajat ovat voineet valita valtavasta liudasta vaihtoehtoja. Normaalien vaihtoehtojen, kuten t-paidan tai valmiin elokuvan saamisen lisäksi mukana on useampi eriskummallinen rahoitusvaihtoehto.

Kaksi paikkaa oli tarjolla niille, jotka ovat valmiita maksamaan 5000 dollaria oikeudesta päästä dinosauruksen syömäksi elokuvassa. Molemmat paikat on ostettu. Dinosauruksen tappamaksi ylipäätään oli tarjolla kymmenen paikkaa, jotka on myös kaikki myyty. Tekijöiden mukaan erilaiset avustajaroolit olivat kaiken kaikkiaan tämän kampanjan vetonaula.

Paljon mainetta, vaan ei kovin paljon rahaa tuottaneen Iron Sky -elokuvan jatko-osaa on rahoitettu samalla tavalla jo aikaisemmin pariin otteeseen. Budjetiksi mainittu 12 miljoonaa euroa on tarkoitus saada kasaan suurimmaksi osaksi juuri joukkorahoituksella.

Elokuva jatkaa juonta ensimmäisestä osasta, joka päättyi maapallon ydinsotaan ja joukkoon ihmisiä kuussa. Jatko-osa on – jos mahdollista – vieläkin pähkähullumpi vieden tarinan maan alle ja johdattaen ihmiset taisteluun lisko-olentoja vastaan.

Varhaisissa mainosvideoissa on jo nähty muun muassa dinosauruksella ratsastava Hitler ja tanssiva Vladimir Putin.

Elokuva on tarkoitus saada julkaistua vuonna 2016.