Sony-vuodon loka lentää: Jobs-leffan käsikirjoittaja puhui puppua ja haikaili Tom Cruisea

Julkaistu: , Päivitetty:

Sony Picturesin tietovarkaus on osoittautunut kiusalliseksi jo lukuisille yhtiön työntekijöille ja kumppaneille. Nyt osansa sai kuuluisa käsikirjoittaja Aaron Sorkin, kun Ars Technica selasi uusia vuotaneita sähköposteja.


Aaron Sorkin on ollut käsikirjoittamassa elokuvaa Applen edesmenneestä perustajasta Steve Jobsista, mutta hanke on törmäillyt seiniin jo useita kertoja ennen kuvausten alkamistakaan.

Yksi asia näytti kuitenkin selvältä: Aaron Sorkin halusi Jobsin rooliin näyttelijä Christian Balen. Sorkin jopa varmisti miehen esittävän Jobsia lokakuun lopulla kutsuen tätä parhaaksi mahdolliseksi valinnaksi ikäryhmänsä näyttelijöistä. Paitsi, että sitten Bale sanoi kiitos ei.

Nyt Sony Picturesin kärsimä tietomurto on paljastanut elokuvayhtiön hallituksen puheenjohtajan Amy Pascalin sähköpostilaatikon sisältöä ja siten myös Sorkinin tälle lähettämiä sähköposteja. Ja ne kertovat jotain aivan muuta kuin mitä Sorkin haasteli julkisuudessa.

Sähköposteista uutisoi Ars Technica. Viestit tekevät selväksi, kenet Sorkin halusi Jobsin rooliin. Hän oli Hollywoodin supernimiin kuuluva Tom Cruise. Sorkin puuhasi Cruisea mukaan elokuvaan vielä aivan lokakuun lopussa, eli päiviä kuuluisan Bale-lausuntonsa jälkeen.

Kyseessä ei vaikuta olleen Sorkinin hetken mielijohde, vaan Ars Technica olettaa hänen kirjoittaneen Jobsin roolin juurikin Cruisea varten.

Tällä hetkellä roolin on kuitenkin vetämässä Michael Fassbender, jonka Sorkin sähköpostien perusteella ensin tyrmäsi täysin, mutta jota hän myöhemmin myöntyi kehumaan loistavaksi näyttelijäksi.

Ilmeisesti hässäkkä nimiroolin vetäjästä aiheutti myös sen, että elokuva ei ole enää Sonyn tuotanto. Nyt sitä on tekemässä Universal.

Kommentit

    Näytä lisää