Julian Assange innoitti uuden tv-komedian - Digitoday - Ilta-Sanomat

Assangea ei naurata – mutta BBC naurattaa hänellä brittejä

Julian Assange on ilmeisesti ollut yleisen pilkan aiheena sen verran kauan, että nyt hänestä kelpaa tehdä jo pilaa tilannekomediassakin Ison-Britannian yleisradiossa.

17.11.2014 16:13 | Päivitetty 17.11.2014 16:13

BBC:n uutisen mukaan Wikileaksin perustaja Julian Assange toimi innoittajana uudelle satiiriselle komedialle, jota aletaan esittää BBC Four -tv-kanavalla.

Asylum (turvapaikka) -niminen sitcom käsittelee kahta henkilöä, hallituksen ilmiantajaa ja miljonääriä nettiyrittäjää, jotka ovat jääneet jumiin suurlähetystöön Lontoossa. Assangea ei siis ilmeisesti suoraan imitoida, mutta vaikutteet ovat selvät.

Asylum on osa sarjasta ohjelmia, joilla muistetaan Ison-Britannian peruskirjan Magna Cartan allekirjoitusta lähes 800 vuotta sitten.

Julian Assangella ei ole yhtään hauskaa Ecuadorin lähetystössä Lontoossa. Hän on asunut siellä yli kaksi vuotta, minkä seurauksena hänen terveytensä on kärsinyt. Äskettäin ennakoitiin, että Assange voisi päästä vihdoin lähtemään, mikäli häntä vastaan annettu pidätysmääräys kumotaan. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Assangella on turvapaikka Ecuadorista, mutta jos hän yrittää matkustaa sinne, hänet pidätettäisiin jo lähetystön ovella. Ruotsi haluaa miehen vastaamaan epäiltyihin seksirikoksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?