Pelaajat suuttuivat hittipelin vioista - Digitoday - Ilta-Sanomat

Assassin's Greed? Pelaajat kiukkuavat hittipelin vioista

Ubisoftia syytetään ahneeksi julkaisijaksi, joka puskee puolivalmiita tekeleitä myyntiin.

17.11.2014 14:04 | Päivitetty 17.11.2014 14:04

Ranskalaista pelijulkaisijaa Ubisoftia hinataan miltei giljotiinille Assassin's Creed: Unityn ongelmista. Pelaajat eri alustoilla pc:stä konsoleihin ovat kohdanneet ongelmia, joita ei soisi löytyvän myyntiin päässeestä pelistä.

Asiasta kertoo muun muassa TechNewsWorld, jonka mukaan joillakin peli toimii nykien ja paukkuen, kun taas toisilla pelihahmo putoilee maan läpi tai toiset hahmot juuttuvat seiniin. Isompi ongelma esti nauttimasta pelin online- ja moninpelitoiminnoista.

Peli jatkaa suosittua sarjaa, missä pelaaja ohjaa salamurhaajaa erilaisissa historiallisissa ympäristöissä. Uusin osa Unity sijoittuu Pariisiin Ranskan vallankumouksen aikoihin.

Pc-pelaajat näyttävät olevan onnekkaamassa asemassa sikäli, että he voivat sentään yrittää korjata joitakin, kuten suorituskykyyn liittyviä, ongelmia itse grafiikkakorttinsa asetuksia muuttelemalla. Jotkut ovat päässeet eroon pelikuvan nykimisestä tällä tavalla, pelipalvelu Steamin keskusteluista ilmenee.

Kenties vakavimman väitteen mukaan Ubisoft halusi piilottaa viat pakottamalla toimittajat julkaisemaan arvostelunsa vasta julkaisun jälkeen.

Ubisoft on kiistänyt arvosteluembargon olleen yritys huijata pelaajia. Se on julkaissut päivityksen korjatakseen pelin eri ongelmia ja valmistelee lisää päivityksiä.

Jotkut kokevat, että Ubisoftilla alkaa olla perinne puolivalmiiden pelien myyntiin laittamisessa. Myös Ubisoftin toista huippujulkaisua Watch Dogsia syytettiin keskeneräiseksi sotkuksi pelin ilmestymisen aikaan viime kesänä.

Yleisenä ohjeena pelaajille on annettu, että älä osta mitään pelejä heti julkaisun yhteydessä, vaan odota rauhassa luotettavia arvosteluja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?