Hidas pelikonsoli sallii yhden siirron päivässä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Niin hidasta puuta – pelikonsoli kiireettömämpään elämään

Kuvituskuva
Julkaistu: 31.10.2014 16:21, Päivitetty 31.10.2014 16:22

Tahtoisitko päivittää pelilaitteesi uskomattoman paljon hitaampaan? Niin, et tietenkään, mutta ajatusleikkinä Slow Games on hieno.

Maailmassa, jossa tekniikan pitää olla aina vain nopeampaa ja grafiikan sulavampaa, Ishac Bertranin projekti Slow Games tuottaa lämpimän hymyn.

Jos piditkin joukkorahoitettua OUYA-pelikonsolia alitehoisena, Popular Mechanicsin esittelemän Slow Gamesin jälkeen se tuntuu suorastaan tehohirmulta.

Slow Games on itse asiassa kolme pientä pelikonsolia, joille on toteutettu joitain klassisten pelien yksinkertaisia variantteja. Ne ovat kauniisiin puisiin koteloihin rakennettuja laitteita, joissa on 64 pikselin näyttö ja pelikohtaiset kontrollit.

Pieni resoluutio yhdistyy melko verkkaiseen pelitahtiin. Tällä nimittäin pelataan tasan yksi siirto päivässä. Näin esimerkiksi lyhyt Tetris-sessio venyy viikkojen pituiseksi.

Slow Games tuo peleihin myös uusia jännittäviä elementtejä. Esimerkiksi Pong, jossa pallo nopeutuu joka kerta mailaan osuessaan, muuttuu vuoropohjaisena ennen pitkää taktiseksi peliksi, jossa pelaaja joutuu miettimään pallon liikerataa todella pitkälle eteenpäin sijoittaakseen mailan oikealle paikalle.

Bertran kuvailee Slow Gamesia kokeiluksi, jolla hän pyrkii herättämään ajattelua siitä vauhdista millä oletamme tekniikan toimivan, sekä siitä millaisella vauhdilla nämä oletukset saavat meidät toimimaan.

Slow Gamesiin perustuvaa kaupallista tuotetta tuskin nähdään.

Tuoreimmat osastosta