Pankkeihin kohdistunut tietomurto menetti uskottavuuttaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Paha pankkimurto: Sitä ei edes tapahtunut?

Merkittävä pankkialan ryhmittymä ei ole tietoinen mistään huomattavasta tietomurrosta yhdysvaltalaisia pankkeja vastaan. Uskottavia uhkia ei ole sen mukaan olemassakaan.

29.8.2014 11:28 | Päivitetty 29.8.2014 11:28

Finanssialan kyberuhkista tietoa jakava Financial Services Information Sharing and Analysis Center eli FS-ISAC ei kohottanut uhkabarometriään huolimatta äskettäisistä epäilyistä, joiden mukaan jopa viisi yhdysvaltalaispankkia olisi joutunut venäläisten tietomurron kohteeksi.

– Finanssipalvelujen sektorille ei kohdistu tällä hetkellä uskottavia uhkia, yhdysvaltalaisista pankeista ja joistakin eurooppalaisista finanssilaitoksista koostuva ryhmittymä sanoi sähköpostissa jäsenilleen.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Bloomberg oli kuullut amerikkalaisviranomaisilta, että pankeilta ja finanssilaitoksilta olisi viety sellaista asiakastietoa, jolla voitaisiin tyhjentää tilejä. JPMorgan puolestaan vahvisti torstaina työskentelevänsä viranomaisten kanssa mahdollisen kyberhyökkäyksen selvittämiseksi. Pankki ei ollut huomannut epäilyttäviä rahansiirtoja.

FS-ISAC sanoi, ettei se ole tietoinen yhdestäkään merkittävästä kyberhyökkäyksestä, joka olisi johtanut arkaluontoisen tiedon luvattomaan käsittelyyn yhdessäkään jäseninstituutiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?