Homokohun ryvettämä Mozilla palkkasi Chris Beardin pysyväksi pomoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Homoliittojen ravistama Mozilla luottaa Chris Beardiin

Mozillan väliaikainen pääjohtaja Chris Beard ei ole enää väliaikainen.

Mozilla tunnetaan Firefox-selaimestaan, mutta nykyään myös Firefox OS -käyttöjärjestelmästä.­

29.7.2014 12:35 | Päivitetty 29.7.2014 12:30

Pitkän linjan Mozilla-mies Chris Beard siirtyi Mozilla Corporationin tilapäisestä pääjohtajasta pysyvän pääjohtajan rooliin. Hän ehti työskennellä vähän aikaa muualla palatakseen Mozillaan keväällä samoihin aikoihin, kun silloisen uuden pääjohtajan Brendan Eichin homoliittojen vastustus johti pestin nopeaan päättymiseen.

Odotetusta nimityksestä kertoi blogissa Mozilla-säätiön puheenjohtaja Mitchell Baker.

– Mozillan hallitus on tarkastellut useita sisäisiä ja ulkoisia ehdokkaita – eikä kukaan sopinut rooliin paremmin, Baker kirjoittaa.

Baker muistuttaa Beardin tulleen Mozillaan alun perin vuonna 2004. Hänellä on laaja kokemus Mozillasta ja hän on ehtinyt vastata miltei kaikista Mozillan liiketoiminnan palasista, kuten tuotemarkkinoinnista, innovaatiosta ja viestinnästä.

Baker sivuuttaa tapaus Brendan Eichin ymmärrettävästi kokonaan. Mutta asian hoitaminen jätti Mozillasta ristiriitaisen kuvan. Tietyssä mielessä Mozilla todisti olevansa organisaatio, joka pitää kiinni periaatteistaan, eli suvaitsevaisuudesta ja syrjimättömyydestä. Toisaalta Eichin tuomitseminen osoitti samalla monien silmissä Mozillan olevan juurikin sellainen suvaitsematon organisaatio, jossa ei ole sijaa eri tavalla ajatteleville ihmisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?