Google kuvaa Vapaudenpatsaan Street View -palveluun - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tässä syy, miksi Vapaudenpatsas on puuttunut Street View'stä

Julkaistu: 28.7.2014 15:15, Päivitetty 28.7.2014 15:10

Google täydentää jo varsin tarkasti kuvaamaansa New Yorkia merkittävillä maamerkeillä, New York Times kertoo.

Ai eikö Vapaudenpatsas ollutkaan vielä Street View'ssä? Tämä on ensireaktio, kun lukee The New York Timesin uutista Googlen tuoreesta karttaprojektista.

Google on käyskennellyt jalkaisin selkärepun kanssa Manhattanin edustalla kiertäen sekä Ellis Islandia että Vapaudenpatsaan kotipaikkaa Liberty Islandia. Näitä kohteita ei ole ollut Street View -kuvastossa, vaikka virtuaalimatkailijat ovat jo moneen kertaan tallanneet New Yorkin kadut pilvenpiirtäjineen Googlen katukuvien kautta.

Lehden mukaan pääsy Liberty Islandille, joka on National Park Servicen hallinnassa, on ollut monimutkaista, ja prosessin läpikäyminen on ollut hidasta. Ilmeisesti kyse on byrokratiasta, mutta harmillisesti lehti ei syvennä, miksi pääsy juuri Vapaudenpatsaan tietämille on ollut niin hankalaa.

Autoja ei tietenkään siis saarille rahdata, vaan kuvaus tehdään lähemmäs 20-kiloisen Google Trekker -repun avulla. Laitteistoa, jossa on viisitoista kameraa, ohjataan Android-puhelimella. Mukana on myös gps-laite ja laserjärjestelmä etäisyyksien mittaamiseen. Kuvia tallennetaan 2,5 sekunnin välein.

Saaria tai patsasta ei kannata odottaa Street View -palveluun ihan heti, sillä Googlen mukaan kuvien prosessointi kestää kuukausia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?