Ministeri Microsoftille: Datakeskus Ouluun, kiitos

Julkaistu:

Lauri Ihalaisen mielestä Microsoft voisi lieventää Nokia-vahinkoaan sijoittamalla kauan puhutun datakeskuksensa Ouluun.


Ensin Nokia leikkasi väkeä Oulussa ihan ilman Microsoftiakin, sitten Microsoft paljasti suurirtisanomiset, jotka satuttavat entisiä Nokian työntekijöitä muun muassa juuri Oulussa. Kaiken päälle Broadcom ilmoitti eilen vähentävänsä Suomesta 600 henkeä, joista suurin osa työskentelee Oulussa.

Tämän kurimuksen keskellä Microsoftilla on näytön paikka, katsoo työministeri Lauri Ihalainen (sd). Hän on jo aiemmin tivannut Microsoftilta vastuunkantoa. Nyt Ihalainen esittää konkreettisen idean, jolla Microsoft voisi korjata Oulun vahinkoja ainakin vähän.

– Microsoftiin haluan vakavasti vedota, jotta he huomioisivat Oulun seudun datakeskusinvestoinnissaan, ministeri painottaa tiedotteessa.

Oulu on ollut yksi potentiaalinen kandidaatti datakeskukselle siitä lähtien, kun Microsoft hankkeestaan puhui ensi kerran. Se tapahtui viime syksynä Nokia-kaupan julkistuksen yhteydessä.

Myös Kajaani on mainittu mahdollisena sijoituspaikkana, mutta Microsoft ei ole spekulointiin osallistunut. Äskettäin yhtiö sentään paljasti, että datakeskus on ihan oikeasti tulossa ja sen on tarkoitus avautua elokuussa.

Tieto synnyttää kysymyksen, onko datakeskus jo jossain rakenteilla, jos avaus on näinkin lähellä. It-viikko on pyytänyt asiasta lisätietoa Microsoftilta. Datakeskusta on muualla kuvailtu jopa miljardin euron arvoiseksi sijoitukseksi. Keskuksen työllistävä vaikutus on epäselvä.

Kommentit

    Näytä lisää