Snowdenin suosima Tails paljastaa käyttäjiään - Digitoday - Ilta-Sanomat

Snowdenin suosima Tails paljastaa käyttäjiään

Tails-käyttöjärjestelmän toiminnosta löytyi haavoittuvuus heti Tor-verkon tietoturvaongelman perään.

24.7.2014 14:05 | Päivitetty 24.7.2014 14:01

Tor-verkon kehittäjien rakentama anonyymi käyttöjärjestelmä Tails sisältää haavoittuvuuden Invisible Internet Project -toiminnossaan (I2P), väittää tietoturvayritys Exodus Intelligence.

I2P:tä käytetään viestien lähettämiseen ja verkkosivujen pyörittämiseen nimettömänä ja se toimitetaan Tailsin mukana. Oletuksena se ei kuitenkaan ole käytössä.

Tutkijoiden mukaan haavoittuvuutta voi käyttää haitallisen verkkosivun avulla. Sellaisella vierailevan ip-osoite ja samalla käyttäjän henkilöllisyys voi paljastua, vaikka näiden varjelu on koko I2P:n ja Tailsin perusajatus.

NSA-vuotaja Edward Snowden on taannoin kertonut käyttäneensä Tailsia viestiäkseen turvallisesti lehtien toimittajien kanssa.

– Ihmisten ei pitäisi luottaa johonkin vilpittömästi vain, koska Snowden niin sanoo, Exoduksen edustaja Aaron Portnoy sanoi Reutersille. Hän uskoo, että heidän löytämänsä ongelma on muidenkin havaittavissa.

Myös Tor-verkko joutui äskettäin huomion kohteeksi, kun toiset tutkijat aikoivat kertoa maailmalle, miten palvelun käyttäjät voidaan tunnistaa. Esitys on kuitenkin peruttu, ja Tor yrittää paikata aukkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?