Pelaamalla miljonääriksi: Dota 2 -turnauksen voitto meni Kiinaan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Pelaamalla miljonääriksi: Dota 2 -turnauksen voitto meni Kiinaan

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.7.2014 9:55, Päivitetty 23.7.2014 9:53

Valven vuotuinen peliturnaus tuotti voittajajoukkueelle viisi miljoonaa dollaria, eli miljoonan per nuppi.

Spoilerivaroitus: Jos haluat katsoa koko finaalin (kaikki viisi tuntia), sen voit tehdä vaikkapa täällä. Otsikko ei paljasta mitään, sillä molemmat joukkueet olivat Kiinasta.

Peliyhtiö Valve järjesti Seattlessa The International Dota 2 Championships -videopeliturnauksen. Pelinä oli Valven oma Dota 2.

Areena oli täynnä ihmisiä, kun maanantaisen finaalin tiimit ottivat toisistaan mittaa. Siinä kohtasivat kiinalaiset joukkueet Newbee ja Vici Gaming. Tapahtumia seurasi innostunut ja selvästi lajinsa tunteva selostaja yhdessä kommentaattorin kanssa.

Voittaja ratkaistiin paras viidestä -menetelmällä. Newbee hävisi ensimmäisen ottelun pystyyn, mutta tuli voimalla takaisin toisessa ottelussa ja vei sen nimiinsä. Kolmannessa ottelussa Vicin vaikeudet jatkuivat, ja ottelu meni selvästi Newbeen nimiin.

Neljäs ottelu oli pelkkää Newbeen ilottelua. Lopussa kommentaattori luonnehti jo, että kyseessä on Vici Gamingin massamurha.

Jokainen Newbeen viidestä hengestä voitti miljoona dollaria. Toinen sijakin lämmittänee Vicin tiimiä, sillä heille heltisi yhteensä 1,5 miljoonaa dollaria.

Pelaaminen näyttää maallikon silmissä ensi alkuun käsittämättömältä hässäkältä, mutta kyseessä on varsin strateginen ja taktinen laji. Raa'asti yksinkertaistettuna kumpikin tiimi valitsee itselleen viisi sankaria isosta valikoimasta ja yrittävät sitten niiden avulla valloittaa toisen osapuolen tukikohdan fantasiamaailmassa.

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta