Jätitkö juomasi vahtimatta? Sensori kertoo voiko sen yhä juoda - Digitoday - Ilta-Sanomat

Jätitkö juomasi vahtimatta? Sensori kertoo voiko sen yhä juoda

Mukava ilta juhlimassa saattaa päättyä erittäin ikävästi, jos jättää juomansa vahtimatta. Pieni pd.id tarjoaa ehkä ratkaisun.

Satunnainen irrottelu tekee hyvää - paitsi jos joku päättää tiputtaa lasiisi odottamattoman ansan. Uusi skanneri lupaa tunnistaa epätoivotut myrkyt drinkin sijasta.

21.7.2014 15:27 | Päivitetty 21.7.2014 15:27

Joukkorahoituspalvelu Indiegogossa on juuri alkanut kampanja uuden sensorin valmistusrahoituksen keräämiseen. Sensori käyttää Yhdysvaltain oikeusministeriön huumejaoston kehittämää tekniikkaa paljastaakseen drinkkeihin lisätyt kuulumattomat aineet.

Idea on mukavan yksinkertainen. Pienen sensorin pää tökätään juomaan, ja laite analysoi sen kemiallisen koostumuksen erilaisilla testeillä. Jos juomasta löytyy jotain epäilyttävää, punainen led-valo syttyy ja käyttäjän kännykkään ilmestyy lisätietoa siitä mitä ylimääräistä juomassa oli.

Laite tunnistaa yleisimpiä niin sanottuja "daterape" aineita, eli lääkkeitä ja huumeita joita lisätään lasiin saattamaan juojan taju kankaalle myöhempää hyväksikäyttöä varten. Koska laite toimii älypuhelimen kanssa, sen tietokantaa tunnistettavista aineista voi lisätä päivityksillä.

- Inspiraationa pd.id:n kehitykselle toimivat 18 huumatun tuttavan tarinat. Omat lapseni ovat myös nyt teini-ikäisiä, laitteen kehittäjä David Wilson toteaa.

Wilson aikoo Indiegogo-kampanjan avulla kerätä kasaan 100 000 dollaria laitteen valmistamiseen. Mikäli kampanja kerää yli 500 000 dollaria, laitteeseen voisi kehittäjän mukaan myös lisätä muita funktioita kuten kalorilaskurin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?