IBM kytkee iOS-laitteet yritysjärjestelmien jatkoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Veriset kilpailijat löysivät toisensa: Applelle uusi jälleenmyyjä

Ei sentään Samsung. Mutta Apple sopi jälleenmyynnistä IBM:n kanssa, joka on kilpaillut Applea vastaan kymmeniä vuosia. Yhteistyö tähtää yritysasiakkaisiin.

CNBC tviittasi uutislähetyksestä, jossa Applen toimitusjohtaja Tim Cook ja IBM:n toimitusjohtaja Ginni Rometty julkistivat yhteistyön.­

16.7.2014 13:06 | Päivitetty 16.7.2014 13:07

Apple ja IBM kertoivat tiistaina yhteistyöstä yritysohjelmistojen kehittämiseksi Applen iPhonelle ja iPadille. IBM alkaa myös myydä ja tukea Applen laitteita yrityksille.

IBM sanoo kehittävänsä sata alakohtaista sovellusta, joilla IBM:n analyyttisiä työkaluja, pilvipalveluita ja turvajärjestelmiä päästään käyttämään Applen iOS-laitteilla.

Yhteistyösopimus avaa Applelle merkittävän yritysmyyntikanavan. IBM saa tiukemman otteen yhä liikkuvammaksi muuttuvasta työvoimasta, jonka ohjaus- ja tukijärjestelmiä se on rakentanut vuosikymmeniä.

IBM huolehtii iOS-laitteiden asennuksesta ja verkkotuesta. Apple puolestaan käynnistää yritysasiakkaita palvelevan puhelintukijärjestelmän.

Yhteistyö kuvastaa myös sitä, että yritysten työntekijät ovat tuoneet Applen laitteita työpaikoille, halusi it-johto sitä tai ei. Nyt IBM kehittää myös Applen laitteisiin ulottuvaa etähallintaa ja tukea.

IBM on harjoittanut vastaavaa yhteistyötä enemmän tai vähemmän onnistuneesti muiden mobiililaitetoimittajien, muun muassa Nokian kanssa.

Asiasta uutisoivat muun muassa The Washington Post ja The New York Times. Yritysten yhteinen lehdistötiedote löytyy täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?