Microsoftin tj vihjasi muutoksista – kohdistuuko ex-nokialaisiin? - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nadella toteuttaa "perustavanlaatuisia muutoksia" – mitä tapahtuu ex-nokialaisille?

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoo organisaatioon tehtävän muutoksia, mutta jätti epäselväksi Nokialta tulleiden työntekijöiden kohtalon. Yhtiö julkaisi työntekijöille lähetetyn sähköpostin verkkosivuillaan.

Satya Nadella­

11.7.2014 14:33 | Päivitetty 11.7.2014 14:34

Pitkässä sähköpostissaan toimitusjohtaja Nadella sivusi myös taannoista Nokia-kauppaa.

– Aiomme laajentaa markkinoita Windows Phone -käyttöjärjestelmälle vastuullisesti, mikä oli Nokian matkapuhelin- ja palveluliiketoiminnan hankkimisen tavoite.

Organisaatiotauusitaan

Nadellan mukaan yrityksen fokusta aiotaan tarkentaa, mikä edellyttää tuekseen muutoksia.

– Käytämme heinäkuun keskusteluun siitä, miten saamme kunnianhimoisen visiomme ja keskittymisen ydinliiketoimintaamme toteutettua. Haluan yhdistää viimeisen parin kuukauden ajan ajamani strategisen suunnan ja valtavan tilaisuuden sekä ne perustavanlaatuiset yrityskulttuurin muutokset, joita tarvitsemme.

Muutoksia voi olla luvassa jo lähitulevaisuudessa yhtiön tulosjulkistuksen jälkeen.

–  Julkistamme tuloksen menneeltä vuosineljännekseltä heinäkuun 22. päivä, minkä yhteydessä kerron lisää siitä, mitä aiomme seuraavan kirjanpitovuoden aikana tehdä. Heinäkuun aikana minä ja johtoryhmä kerromme lisää teknisistä ja organisaatiomuutoksista, joita uskon tarvittavan, Nadella kirjoitti.

Ex-nokialaisia saneerataan?

Microsoft on kertonut tähtäävänsä 600 miljoonan dollarin vuosisäästöihin sen jälkeen, kun se sinetöi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan oston. Uutistoimisto Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan irtisanomisia saattaa olla luvassa toiminnoista, joissa yhtiöillä on päällekkäisyyksiä. 

Aiemmin tässä kuussa it-sektoria läheltä seuraava GigaOM-blogi kertoi entisten nokialaisten mahdollisesti olevan liipasimella, kun Microsoft uusii organisaatiotaan.

Blogi arveli Microsoftin leikkaustarpeen voivan olla jopa kymmenen prosenttia yhtiön noin 125 000 työntekijästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?