16 vuotta Nokian jälkeen myös Blackberry jättää Bochumin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Blackberryn lähtö kirvoittaa kipeitä muistoja Bochumissa

Nokian lähdöstä kärsinyt Saksan Bochum menettää nyt Blackberryn. Se myi tutkimus- ja kehityskeskuksensa autovalmistajalle.

John Chen ei näemmä kauheasti piittaa autoteollisuudesta.­

7.7.2014 18:18 | Päivitetty 7.7.2014 18:18

Volkswagen osti Blackberryn kehityskeskuksen ja sen Infotainment-yksikkö ilmoitti käyttävänsä sitä autojen verkko-ominaisuuksien tärkeänä suunnittelupaikkana. Kauppahintaa ei kerrottu.

Blackberry satsasi Bochumin tutkimuskeskukseen 28 miljoonaa dollaria. Keskus aloitti 150 työntekijällä vuonna 2008 samoihin aikoihin, kun Nokia poistui paikkakunnalta. Blackberryn keskuksen piti laajentua 500 hengen työpaikaksi.

Talousahdingossa olevan Blackberryn nykyinen johtaja John Chen on määrittänyt yrityksen tulevaisuuden yrityspalveluihin ja kehittyville markkinoille suunnattuihin edullisiin älypuhelimiin. Total Telecomin mukaan hänen edeltäjänsä Thorsten Heins piti uutta BB10-käyttöjärjestelmää mainiona alustana mitä erilaisimpiin yhteyspalveluihin – mukaan lukien autoteollisuus.

Chen haukkui viime viikolla Googlen kehittäjäkonferenssissa tekemää ilmoitusta siitä, että se rakentaa Samsungin Knox-turvasovelluksen sisään Androidin L-versioon. Ubergizmon mukaan Chen epäili, etteivät Googlen toimet riitä turvallisuudestaan huolehtiville yrityksille.

Chen myös varoitti seuraamasta turvallisuudesta puhuvia ja kehotti nojaamaan sen sijaan yrityksiin, joilla on pitkä kokemus turvallisuuden toteuttamisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?