Nokia myy patenttejaan Wilan-lisensointifirmalle - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nokia myy patenttejaan lisensointifirmalle

Nokia ja patenttienhallintayritys Wilan kertoivat kahdesta samanaikaisesta kaupasta: Nokia myy kanadalaisyhtiölle patenttisalkun ja samalla lisensoi patentteja käyttöönsä.

7.7.2014 15:48 | Päivitetty 7.7.2014 17:58

Verkkolaitevalmistaja Nokia Networks on tehnyt monivuotisen lisenssisopimuksen kanadalaisyhtiö Wilanin kanssa. Wilan on patenttien hallintaan ja lisensointiin erikoistunut yhtiö. 

Nokia lisensoi Wilanilta patentteja, jotka liittyvät muun muassa cdma-, wcdma- gsm- ja 4g/lte-teknologioihin. Kyseessä olevia patentteja käyttäviä teknologioita on jo käytössä nykyisissä tuotteissa.

Yhtiöt ovat myös sopineet kaupasta, jossa Wilan ostaa patenttisalkun Nokia Networksiltä. Patentit liittyvät erilaisiin nykyisiin ja tuleviin matkapuhelin- ja infrastruktuuriteknologioihin.

– Nokia on ollut vuosikymmeniä langattomien teknologioiden kehittämisen ja kaupallistamisen kärjessä. Nyt hankkimamme patentit lisäävät patenttisalkkumme arvoa merkittävästi ja uskoaksemme auttavat meitä merkittävästi tulevissa lisensointisopimuksissamme, sanoi Wilanin pääjohtaja Jim Skippen tiedotteessa.

Sopimuksen yksityiskohdat, kuten sopimusten arvo ja tarkempi sisältö ovat salaisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?