Digitoday

Kiina myönsi kaksi hybridi-lte-koelupaa

Julkaistu:

Länsimaissa yleisiä 3g-teknologioita käyttävät kiinalaisoperaattorit China Telecom ja China Unicom ovat saaneet luvan käynnistää lännessä yleisen 4g-lte-verkkoteknologian käyttöönoton.


Kiinan teollisuus- ja informaatioteknologian ministeriö MIIT on myöntänyt 16 suurta kaupunkia koskevat koeluvat Kiinan toiseksi ja kolmanneksi suurimmalle matkapuhelinoperaattorille.

Koeluvat koskevat fdd-lte-teknologiaa ja Kiinan suosimaan td-lte-teknologiaa käyttäviä hybridiverkkoja.

Viime vuoden lopulla kolmelle suurelle operaattorille myönnettiin toimivat td-lte-verkoille ja kaikki ovat käynnistäneet palvelun, mutta maan ja maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile on on panostanut siihen eniten ja kerännyt toukokuun  loppuun mennessä 8,1 miljoonaa 4G-asiakasta Total Telecom raportoi.

China Mobile lähti liikkeelle tilanteesta, jossa sen 3g-palvelut perustuivat vain Kiinassa yleiseen td-scdma-teknologiaa. Fdd-lte-teknologialupien viivyttäminen on jarruttanut China Mobile kilpailijoita, joiden käyttämä 3g-teknolgia olisi taannut niille joustavamman siirtymän 4g-palveluihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myönnettyjen koelupien perusteella operaattorit perinteisesti aloittavat verkkojen laajamittaisen rakentamisen, sillä niiden katsotaan merkitsevän vihreää valoa myös pysyvälle toimiluvalle.

Kommentit

    Näytä lisää