Applelle patentti iPhonen ympäristötietoisista turva-asetuksista - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nokian kuningasajatuksesta tuli juuri Applen omaisuutta

Apple sai eilen patentin menetelmälle, jolla iPhonen asetukset muuttuvat ympäristön mukaan. Nokia on puhunut ajatuksesta vuosikausia ja myös käyttänyt sitä älypuhelimissaan. Unohtiko Nokia suojata ideansa patentilla?

IPhonen Uber-sovellus olisi autossa ja töissä yhtä aikaa. Mitä tekisi puhelimen paikkatietoinen käyttöjärjestelmä, jos sellainen todella tulisi käyttöön?­

4.7.2014 15:01 | Päivitetty 4.7.2014 15:01

Applelle myönnetyssä patentissa kuvataan, kuinka iPhonen turva-asetuksia ja käyttöliittymää voidaan muuttaa riippuen puhelimen omistajan ympäristöstä ja olosuhteista.

Asiasta kirjoittanut BGR muistutti parin vuoden takaisesta New York Philharmonic -orkesterin konsertista, jossa kuulijan mykistetty iPhone pärähti soimaan. Häiriön takana oli etukäteen asetettu hälytys, joka iPhonessa ei tottele mykistyskomentoa. Jos puhelin olisi ymmärtänyt olevansa konsertissa, se olisi pysynyt hiljaa.

Autossa ollessaan iPhone voisi hiljentää tiettyjä merkkiääniä ja tuoda hätäkeskusnumeron valmiiksi näytölle. Käyttäjän ollessa kotona puhelin ei kyselisi Apple-tunnusta niin usein kuin vieraassa paikassa. Kotona käyttöliittymä tyrkyttäisi pelejä, töissä työsovelluksia.

Puhelin määrittelisi ympäristönsä käyttäen muun muassa gps:ää, wlan-tukiasemia, matkapuhelinverkon tukiasemia tai lähellä olevia matkapuhelimia.

Apple uskoo, että paikkatietoiset turva-asetukset tekevät niiden käytöstä helpompaa ja siten torjuvat käyttäjien taipumusta kääntää ne pois päältä, kirjoitti Apple Insider patenttiviraston julkaisemien kuvien kanssa.

Korjattu useita kirjoitusvirheitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?