Microsoftin älyranneke tunkeutuu Applen ja Googlen tonteille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Joko Microsoftin älyrannekkeesta tiedetään kaikki?

Microsoftin tulevasta älyrannekkeesta on liikkeellä paljon vuodettuja tai vuodatettuja tietoja. Niiden medianäkyvyys on tehokasta etukäteismarkkinointia.

Microsoftin uskotaan asettavan älyrannekkeen hinnan samalla tasolle kuvan Samsungin Gear Fit -rannekkeen kanssa.­

4.7.2014 9:54 | Päivitetty 4.7.2014 9:55

Tom’s Hardware viittaa luotettavaan lähteeseen ja kertoo, että Microsoftilta on tulossa älyranneke, ei älykello. Tärkein tieto on se, että tuleva ranneke tukee kaikkia kolmea suurinta mobiilikäyttöjärjestelmää: Googlen Androidia, Applen iOS:ää ja Microsoftin omaa Windows Phonea.

Niken Fuelbandia muistuttava ranneke näyttää viestit älypuhelimesta ranteen sisäpuolelle niin etteivät naapurit pääse lukemaan niitä. Rannekkeeseen on ympätty 11 anturia. Siinä on sekä Atmelin että Texas Instrumentsin siruja.

Saman lähteen mukaan rannekkeeseen tulee avoin sovellusliittymä, joten Microsoft odottaa ulkopuolisten kehittäjien suunnittelevan siihen myyviä sovelluksia.

Paul Thurrott on saanut omasta tietolähteestään lähes samanlaisia tietoja. Ranneke laskee askelia, mittaa sykettä ja laskee käyttäjän polttamia kaloreita jatkuvasti. Laite toimii oletettavasti myös Microsoftin nykyisten terveyssovellusten kuten Bing Health & Fitnessin ja Healthvaultin kanssa.

Älyrannekkeen uskotaan tulevan myyntiin lokakuussa tai ainakin vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Sen uskotaan maksavan saman verran kuin Samsungin Gear Fit eli kaksi sataa dollaria.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?