Älyautot tulevat, teknologiayritykset voittavat - Digitoday - Ilta-Sanomat

Älyautot tulevat, teknologiayritykset voittavat

Vain viiden vuoden päästä valtaosa autoista on älykkäitä. Kehityksestä hyötyy etenkin teknologia-ala.

2.7.2014 12:47 | Päivitetty 2.7.2014 12:47

Älyautojen markkinat ovat räjähtämässä, mutta suurin voittaja ei ole autoala, vaan mikrosirujen valmistajat ja teknologiajättiläiset, kirjoittaa uutistoimisto Reuters

– Sijoittajien kannattaa pitkällä tähtäimellä asettaa rahansa yrityksiin kuten Microsoft tai mikrosiruvalmistajiin kuten Infineon, rahastonhoitaja ja Diamant Bleu Gestion -yhtiön johtaja Christian Jimenez sanoo Reutersille.

Älyautoilla viitataan sekä täysin itseohjaaviin autoihin että jo nyt markkinoilta löytyviin autoihin, joiden kojelaudan kautta voidaan ohjata käyttäjän puhelimen sovelluksia.

Ranskalaispankki BNP Paribas on arvioinut, että älyautojen markkinat voivat olla jopa 35 miljardin euron arvoiset seuraavan vuosikymmenen aikana. Kisassa ovat mukana myös monet autovalmistajat kuten Volkswagen ja Toyota, mutta nämä käyttävät ulkopuolisia teknologiayrityksiä pysyäkseen kehityksessä kärryillä.

Nykyään vain 10 prosenttia autoista on kytketty verkkoon, mutta brittiläisen Machina Research -konsulttiyrityksen arvion mukaan (pdf) 90 prosenttia uusista autoista on älyautoja vuonna 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?