Verizon menettää Saksan valtion bisnekset Deutsche Telekomille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Verizonin NSA-kimppa oli liikaa Saksan parlamentille

Saksan parlamentin alahuone päätti perjantaina katkaista suhteensa amerikkalaiseen operaattoriin Verizoniin. Päätöksen takana ovat Edward Snowdenin paljastamat operaattorin yhteydet Yhdysvaltain kansalliseen tiedustelupalveluun NSA:han.

Verizonin kaapelit Saksan parlamenttirakennukseen katkotaan vuoden vaihteessa.

30.6.2014 15:15 | Päivitetty 30.6.2014 15:16

Parlamentti on käyttänyt datayhteyksiin Verizonin palvelua, mutta se irtisanoo sopimuksen mahdollisimman nopeasti, ilmeisesti vuoden vaihteessa.

Saksan liittovaltio ilmoitti torstaina katkaisevansa suhteensa Verizoniin, joka on tuottanut palveluita useille ministeriöille.

Edward Snowden paljasti noin vuosi sitten, että NSA sai Verizonilta kaikkien amerikkalaisten puhelutiedot. Puoli vuotta sitten Snowdenin vuotamista tiedostoista kävi ilmi, että NSA oli vakoillut liittokansleri Angela Merkeliä ja 34 muuta valtion johtajaa. Tiedot ovat johtaneet Saksan valtion tietoturvan suureen remonttiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Verizonin palvelut siirtyvät Deutsche Telekomille, joka jo nyt hoitelee maan tiedustelupalvelujen ja ministeriöiden luottamuksellisimmat yhteydet.

Verizonin mukaan Verizon Germany on saksalainen yritys, joka noudattaa Saksan lakeja. Se sanoi myös, ettei Washington esittänyt sille viime vuonna pyyntöjä muihin maihin tallennetuista tiedoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?