Tuomari empii Piilaakson palkkakiistan korvausta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Piilaakson palkkariita sovittu? Ei todellakaan

Neljän teknologiayhtiön ja 64 000 työntekijän välinen korvaussopimus on sittenkin kaikkea muuta kuin selviö.

23.6.2014 13:56 | Päivitetty 23.6.2014 13:57

Ensin joukko Piilaakson merkittäviä teknologiayrityksiä oli joutumassa oikeuteen väitetyistä keskinäisistä sopimuksistaan olla palkkaamatta toistensa työntekijöitä. Sitten ne hieroivat sopuratkaisun, joka lupasi jopa 64 000 työntekijälle tuhansien dollarien korvauksen jokaiselle.

Mutta tämä sopimus on asetettu kyseenalaiseksi. Niin ehti jo tehdä yksi jutun kantajista, ja nyt asiaan otti kantaa tuomari Lucy Koh, josta on tullut kansainvälinen julkkis Apple vs. Samsung -käräjien myötä.

Kohin mukaan osapuolten sopima korvaussumma 324 miljoonaa dollaria ei välttämättä ole riittävä.

– En vain ole varma, onko tämä todellakin reilua [joukkokanteen kantajille], Koh sanoi torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan. Sopuratkaisu tarvitsee tuomarin hyväksynnän tullakseen voimaan, ja Koh huomautti, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä asiasta.

Juttu koskee Applea, Googlea, Inteliä ja Adobe Systemsiä. On arvioitu, että yhtiöt saattaisivat oikeudessa hävitessään altistua huomattavasti sopuratkaisua isommille korvauksille. Toisaalta on väitetty, että kantajat eivät hävitessään kenties pystyisi tekemään uskottavaa valitusta ylempään oikeusasteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?