Amazonin Fire-puhelin: Jännä 3d ja yhden käden tekniikka - Digitoday - Ilta-Sanomat

Amazonilta kahden tempun puhelin: Kauanko taika viehättää?

Neil Hardwick kuvasi ohjelmiaan joskus yhden kameran tekniikalla. Amazonin puhelinta voi puolestaan käyttää yhdellä kädellä.

19.6.2014 9:46 | Päivitetty 19.6.2014 9:47

Näkemättä Amazonin illalla julkistamaa älypuhelinta luonnossa, vaikuttaa siinä olevan ensimmäinen oikea innovaatio pitkään aikaan verrattuna vaikkapa Samsungiin tai Appleen. Eri asia on, jääkö innovaatio enemmän jännäksi tempuksi, vai onko siitä pysyvää hyötyä ja iloa.

Kuten ennalta arvattiin, Fire-puhelimessa on 3d-tekniikka, joka mainosvideon perusteella saa ruudun elämään eri tavalla kuin muissa markkinoiden älypuhelimissa. Kuva elää syvyyssuunnassa sen mukaan, mihin suuntaan sitä kääntelee, eikä mitään erikoislaseja tarvita.

Kikkaa esitellään niin peleissä kuin hyötykäytössä kuten kartoissa. Yksi käsi riittää valikoiden esiintuomiseen tai vaikka ruudun skrollaamiseen ilman, että ruutuun tarvitsee koskea. Jää tosin nähtäväksi, aiheuttaako tekniikka paljon vahinkovalintoja ennen siihen tottumista. Toivottavasti autoskrollauksen (kuten 3d:nkin) saa halutessaan pois päältä.

Täytyy myös kysyä, voiko 3d aiheuttaa oirehtimista kuten pahoinvointia, jos kerran jo iOS 7:n käyttöliittymäuudistus niin teki iPhonessa. Entä miten se vaikuttaa akkukestoon?

Toinen mielenkiintoinen toiminto on Firefly, joka ainakin yrittää tunnistaa puhelimen kameran ja mikrofonin avulla haluttuja asioita kuten lehtien kansia ja musiikkikappaleita. Tämä toiminto varmasti auttaisi Amazonin ominta bisnestä eli erilaisten hyödykkeiden verkkomyyntiä.

Firessä on 13 megapikselin kamera, 2,2 gigahertsin neliydinsuoritin ja kaksi gigatavua työmuistia. Näyttö on kooltaan 4,7 tuumaa, ja käyttöjärjestelmänä on muokattu Android.

Kuten arvattiin, puhelin tulee myyntiin toistaiseksi vain yhdysvaltalaisen AT&T:n kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?