Tuomari myönsi konkurssisuojan Mt. Goxille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Romahtanut bitcoin-pörssi sai armoa – vaikka pomo pysyi kaukana

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.6.2014 13:56, Päivitetty 18.6.2014 13:57

Tuomari myönsi Mt. Goxille konkurssisuojan Yhdysvalloissa. Myös joukkokanne pörssiä vastaan on miltei soviteltu.

Japanilainen bitcoin-pörssi Mt. Gox saattaa alkaa vihdoin toipua katastrofaalisesta talvestaan, jolloin yhtiö sanoo menettäneensä tietomurrossa noin 850 000 bitcoinia. Niiden arvo tällä hetkellä on lähes 400 miljoonaa euroa.

Tuomari päästi Mt. Goxin tiistaina Chapter 15 -menettelyyn, minkä myötä yhtiön edustajat voivat muun muassa etsiä keinoja maksaa velkojilleen takaisin.

Mt. Gox löysi bitcoinin menetyksen jälkeen 200 000 bitcoinia, jotka nyt jaetaan palvelun yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten asiakkaiden kesken. Lisäksi he saavat yhtiöstä 16,5 prosentin osuuden, kun se myydään.Reutersin mukaan Mt. Gox on lähellä sopua joukkokanteessa, jonka entiset sijoittajat nostivat yhtiötä vastaan. Sopuratkaisu odottaa hyväksyntää toisessa oikeusistuimessa Yhdysvalloissa.

Konkurssisuojan myöntäminen yllättää siinä mielessä, että Mt. Gox ei tehnyt oikeuden kanssa täydellistä yhteistyötä. Palvelun perustajan Mark Karpelèsin piti ilmaantua oikeuteen tuomarin määräyksellä, mutta hän ei koskaan tehnyt niin.

Tuoreimmat osastosta