Nokian värikäs näyttö taipuu ja taittuu - Digitoday - Ilta-Sanomat

Mitä Nokia tekee näin jännällä näytöllä?

Nokia esitteli vaikuttavaa näyttöteknologiaa San Diegossa, Nikkei raportoi. Mutta näyttöjä ei välttämättä nähdä ihan heti missään kuluttajalaitteessa.

11.6.2014 12:51 | Päivitetty 11.6.2014 12:51

Nokia demonstroi SID 2014 -messuilla San Diegossa prototyyppiasteen taittuvia näyttöjä, jotka tekevät silti jo vaikutuksen. Näyttöjä esiteltiin yhdessä japanilaisen SEL:n ja sen tytäryhtiön AFD:n kanssa, Nikkei kertoo.

Oled-tekniikkaan perustuvien värinäyttöjen tarkkuus on 1280 x 720 kuvapistettä, ja koko on 5,9 tuumaa. Yhden näytön voi taittaa kahtia kuin kirjan, kun taas toisen voi taittaa kolme kertaa.

Apple Insiderin mukaan aivan paperimaiseen taittamiseen ei päästä, mutta kaukana ei olla. Näytöllä voidaan esittää videota, vaikka se olisi taitettuna. Mobileburn puolestaan huomauttaa, että näytöt tarvitsevat ilmeisesti varsin kookkaan alustan toimiakseen, joten ihan heti näitä tuskin mahdutetaan kenenkään taskuun.

Nikkei ei sanonut, mitä Nokia aikoo näytöillään mahdollisesti tehdä tulevaisuudessa. Yhtiö ei saa valmistaa matkapuhelimia omalla nimellään ennen vuotta 2016, johtuen laiteliiketoiminnan myymisestä Microsoftille.

Mutta Microsoft-sopimus ei estä Nokiaa tekemästä jotain toisenlaista laitetta, kuten huhuttua älykelloa. Nokia ei ole sulkenut sellaisen laitteen mahdollisuutta pois.

Näytön esittelystä on julkaistu ainakin tämä video Youtubessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?