Samsung vihjaa: Älykello alkaa ymmärtää nyrkkiä

Julkaistu:

Samsungin patenttihakemus näyttää, kuinka pieninäyttöisten älykellojen ohjausta voidaan laajentaa eleillä. Kello tunnistaa esimerkiksi nyrkin ja avoimen käden toisistaan ja osaa tulkita eleet komennoiksi.


Älykellon pienelle näytölle ei mahdu kovin montaa toimintoa, mutta Samsung on kehitellyt eleitä, joita laite tunnistaa kameran kautta. Eleiden avulla voidaan suorittaa verraten monimutkaisia tehtäviä, Engadget kirjoittaa. Ne mahdollistavat muun muassa sisällön lähettämisen älykellosta television näytölle.

Patenttihakemuksen mukaan eleillä voidaan suorittaa paljon monimutkaisempia tehtäviä kuin  Samsungin nykyrepertuaarissa olevalla Gear-kellojen aktivointikomennolla. Suunnitelmissa on mukana myös Motorolan Moto 360 -tyyppinen kierrettävä vieritysrengas.

Laaja patenttihakemus sisältää niin paljon suunnitelmia, että niitä kaikkia ei tuoda samaan aikaan markkinoille, jos tuodaan lainkaan, Engadget kirjoitti. Sen mukaan Samsungin laaja ote elekomentoihin ja sen suunnitelmat tukea Android Wearia viittaavat tulevaisuuteen, jossa älykelloilla voi tehdä paljon enemmän kuin painaa nappeja tai suorittaa yksinkertaisia äänikomentoja.

Kommentit

    Näytä lisää