Samsung, Intel ja Qualcomm ovat mukana Googlen Android Wearissa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Google julkisti puettavan teknologian käyttöjärjestelmän

Google aloitti oman puettavan teknologian aikakautensa eilen, kun se julkisti Android Wear -projektin. Siinä Android-käyttöjärjestelmä venytetään päälle puettavaan teknologiaan. Älykellojen kesällä vauhdittuva esiinmarssi on vasta ensimmäinen vaihe.

Moto 360 -älykello tulee kesällä Yhdysvaltain markkinoille.

19.3.2014 7:00 | Päivitetty 19.3.2014 9:53

Googlen Androidista, Chromesta ja sovelluksista vastaava johtaja Sundar Pichai tiedotti tiistaina yritysblogissa Android Wear -hankkeesta, jossa kehittäjille tarjotaan Android Wearin esiversio omien sovellusten tuunaamista ja jatkokehitystä varten. Se on ladattavissa uusilta Android Wear -sivuilta.

Hankkeessa on mukana jo koko joukko tunnettuja mobiiliteknologiayrityksiä: Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung, Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek, Qualcomm ja Fossil Group.

Android Wear tulee ensiksi käyttöön älykelloissa, jotka saavat muista Android-laitteista tuttuja ominaisuuksia, kuten viesti-, kalenteri- ja puhehälytykset ja puheella toimivat Google-haut. Niillä voi lähettää tekstiviestejä, soittaa taksin tai vaikka varata pöydän ravintolasta. Kelloilla voi myös ohjata Chromecast-televisiosovitinta ja seurata liikuntaa.

Ensimmäisenä Android Wear -älypukineena markkinoille ennättää Motorolan Moto 360 -älykello, joka on muotoiltu perinteisen rannekellon pyöreään muotoon. Samoihin aikoihin odotetaan markkinoille LG:n G Watch -kelloa.

Viime viikolla evleaks vuosi tietoja Googlen omasta tulevasta älykellosta, joka ominaisuuksiltaan vastaa suunnilleen Samsungin Gear 2 -kelloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?